Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Sporttörténelmi rekordot állíthat fel a Nike három sztárfutója Kiemelt

Történelmet írhat a hétvége folyamán három sztárfutó, név szerint a kenyai Eliud Kipchoge, az etiópiai Lelisa Desisa és az eritreai Zersenay Tadese. Hogy minek köszönhetően? A Nike Monzában megrendezendő eseményén, a Breaking2-n a három futó megkísérli megdönteni a maratonfutás 2:02:57-es rekordidejét, melyet a kenyai Dennis Kimetto állított be még 2014-ben.

A Nike 2014 óta készül a most hétvégén megrendezett rekordkísérletre, amelyen három kiválasztott futó vállalkozik arra, hogy a kétórás lélektani határ alatt lefussák a 42 kilométeres maratoni távot. A sportolók kiválasztását hosszas folyamat előzte meg, a teszteken a kenyai Eliud Kipchoge, az etiópiai Lelisa Desisa és az eritreai Zersenay Tadese teljesítettek a legjobban. A kísérletre az olaszországi Monzában kerül majd sor, ahol egy háromsávos, gondosan kimért versenyfutópályán rajtolnak el a futók. Annak érdekében, hogy az időjárástól kezdve a sportolók egészségén át minden tökéletes legyen, a rekordkísérletre több napot is kijelöltek.

A ideális környezet mellett a Nike eddigi leginnovatívabb futócipőjével szereli majd fel a kiválasztott sportolókat, amelyet a három maratonista egyéni igényeinek megfelelően alakítottak ki, hogy a lehető leggyorsabban teljesíthessék a távot. A Nike Zoom Vaporfly Elite futócipő biomechanikai elemzések alapján született meg, a talp tervezése során pedig egy teljesen új anyagot fejlesztettek ki: a ZoomX a hagyományosnál sokkal puhább, légiesebb és személyre szabottabb párnázást ad a cipőnek. Így a kényelem nem jelent akadályt, és a sebességet sem gátolja, hiszen a talpba integrált ívelt karbonszálas lemezeknek köszönhetően futás során a sportoló kevesebb energiát használ fel.