Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
×

Figyelmeztetés

JFolder: :fájlok: Az elérési út nem mappa. Elérési út: /var/www/clients/client17/web196/web/images/tnmb15

×

Megjegyzés

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/tnmb15

Kicentizett befutók a tengeri bajnokságon

Szoros, izgalmas, változatos versenyek. A tengeri bajnokság harmadik futamán tízből öt hajó is úgy futott célba, hogy a helyezéseket szinte célfotóval kellett eldönteni. Mindezt egy 25 tengeri mérföldes navigációs futam végén, ahol a versenyzők 34-35 mérföldet (63-65 km) vitorláztak. Olykor nagyon messzire távolodtak egymástól, mégis a célba többen egyszerre érkeztek.

Az élen az összetettben akkor holtversenyben álló Czap Zoltánék (Kör-Ker – Interteher), és a Lillafüred Sailing Team, vagyis Gál András Leventének a Detre testvérekkel és Király Zsolttal megerősített csapata vívott egymással párharcot amelybe végül a bajnoki címvédő DAK Sailing Team tenyerelt bele. A vodicei célvonal előtti hátszeles szakaszon Pallay Tiborék jobban taktikáztak és az utolsó métereken győztek. A három hajó egymással fedésben érkezett a célvonalra, és öt másodpercen belül futottak be!

Mögöttük a táv első felén vezető hajó érkezett negyedikként Tuss Miklós vezetésével. A bajnokság doyenjének csapatát a versenyzésben abszolút kezdők alkotják, így Miklós teljesítménye előtt mindenki kalapot emel.

Az első három szoros befutóján pedig még túl is tett a végül ötödik-hatodik helyen végzett két csapat. A Haraghy Csaba vezette Pureco és Beliczay Mártonék (Qpharma) között egy másodperces (!), körülbelül húsz centiméteres különbség volt a célvonalon.
A mezőny két nap alatt három futamon van túl, vagyis eddig minden a tervezett menetrend szerint alakul a IX. Tengeri Naghyhajós Bajnokságon. Három futam, három győztes, a péntek délutáénig tartó, hétfutamosra tervezett verseny teljesen nyílt.

További, részletesebb hírek és információk olvashatók, illetve képek láthatók a verseny honlapján: www.tnmb.hu.
A futamok, a hajók mozgása a felszerelt nyomkövetők által közvetítetten élőben figyelhetők, majd visszanézhetők a Snewisport Kft. és Kopasz Balázs jóvoltából: http://www.tnmb.hu/nyomkovetes

{gallery}tnmb15{/gallery}

Utoljára frissítve: szombat, 31 október 2015 17:45