Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Magyarok a 74. Sydney-Hobart Regattán Kiemelt

A hazai vitorlássport történetében először egy magyar legénység is elindul a világ egyik leghíresebb tengeri vitorlásversenyén, a 74. Rolex Sydney–Hobart regattán.

Király Zsolt, Ormándlaki Áron, Czap Zoltán, Újvári Gábor vagy Mónus Gyula nem szorul bemutatásra a vitorlázás hazai rajongói számára. Ormándlaki Áron „Roni” számos alkalommal tagja volt Litkey Farkas Kékszalag-győztes legénységének, míg Czap Zoltán idén megnyerte a tengeri nagyhajós magyar bajnokságot. Király Zsolt a Centomiglia, illetve a Genfi-tavon megrendezett Bol d’Or Mirabaud többszörös győztese, aki öt éven belül elért harmadik győzelme után megtarthatta a legjobb egytestű hajó kormányosának járó Bol de Vermeil kupát.

Az M3 Team Hungary tagjai rendszeresen vitorláznak az Adrián, de régóta szerették volna kipróbálni magukat a déli tengereken is. Az Ausztrália vitorlás fővárosából, Sydneyből startoló és Tasmánia fővárosában célba érő Sydney-Hobart Yacht Race kellően szép kihívásnak ígérkezik arra, hogy a 12-14 tagú, főként magyarokból álló legénység egy erős nemzetközi mezőnyben is megmutassa vitorlázó tudását.

Az M3 Team Hungary az első magyar vitorláscsapat, amelynek nevezését elfogadták az ausztrál szervezők, akik október végén 92 indulót jelentettek be. A magyarok hajója, az 52 lábas TP52-es egytestű vitorlás jelenleg Melbourne-ben horgonyzik, ilyen hajókkal rendezik az Adrián és Nyugat-Európában egyaránt népszerű 52 SUPER SERIES versenyeit.

A 74. Rolex Sydney-Hobart Yacht Race a szokásoknak megfelelően karácsony másnapján, december 26-án rajtol a Sydney Harborból és 628 tengeri mérföld megtétele után, 2-3 nap múlva ér célba Hobartban. A mezőny túlnyomó részét helyi – ausztrál és új-zélandi – hajók alkotják, de a nevezési listán három amerikai, brit és lengyel, két-két Hong-Kong-i, kínai és orosz, valamint egy-egy francia, német és magyar egység is szerepel. Az ünnepélyes eredményhirdetést december 31-én tartják Hobartban.

Az M3 Team Hungary felkészülését, illetve szereplését – terveink szerint november végétől – a 74. Sydney-Hobart Yacht Race-nek dedikált Facebook-csatornán és blogon követhetik, ahol az aktuális (helyszíni) tudósítások mellett képes és videós élménybeszámolókat is találhatnak.