Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
  2013. szeptember 20-22. között rendezte a Balatonfüredi Yacht Club immár harmadik éve a Merkantil Bank támogatásával az Európán átívelő, három Laser hajóosztály számára – Standard, Radial, Laser 4.7 –meghirdetett versenyt, amelyen 11 ország 56 versenyzője állt rajthoz.
A gyengeszeles kilencedik futammal dőlt el az 57. MVM Finn Országos Bajnokság, mert a befutó után a szél bizonytalanná vált, amelyben a tervezett tizedik futamot már nem lehetett megrendezni.
Finisébe ért az 57. MVM Finn Országos Bajnokság. A mai olykor gyengülő, néha frissülő (20 csomósra!), átlagban 12-13 csomós északi szélben teljesített három futam után Vasilij Zbogarnál van a labda, mert ma egy második és egy első hellyel 4 pontos előnyre tett szert Berecz Zsombi előtt. Az utolsó versenynap következik, és még két futam lehet, amivel befejeződik a tízre kiírt…
Reggel hűvös, borús időre ébredt az MVM Finn Országos Bajnokság mezőnye és kivitorlázáskor úgy tűnt, hogy az a kevés szél, ami fújt, az is elhal. De aztán szerencsére magához tért a nyugati, és 13-14 csómósra erősödött. Ez azt jelenti a finnesek esetében, hogy engedélyezett az ún. „free kinetics", vagyis a hajó, a vitorla és a hullámok együttes kihasználása, a szabad…
Lezajlott az első két futam az MVM Finn Országos Bajnokságon. Az olykor húszcsomósra erősödő északi szélben a nagy esélyesek az 55 hajós mezőny javától olykor jócskán elhúzva versenyeztek egymással.
Szeptember 18-án szerdán kezdődik és vasárnapig tart Balatonfüreden a Koloska Marinában az 57. MVM Finn Országos Bajnokság. Az olimpiai osztály fő magyarországi versenyén várhatóan 60-80 hajó áll rajthoz, köztük igazi vitorlás világsztárok próbálják megnehezíteni a címvédő, a Berecz Zsombor dolgát.