Nyomtatás

Ayrton Senna - A formula-1 halhatatlan legendája Kiemelt

Értékelés:
(1 szavazat)

Szeptembertől már magyarul is elérhető Ayrton Senna halálának 25. évfordulójára íródott könyve. A gazdagon illusztrált kötetben a szerző, Bruce Jones a legendás brazil autóversenyző emléke előtt tiszteleg és egy teljesen új szemszögből nyerhet az olvasó betekintést Senna karrierjébe. A könyv fordítója és szakmai lektora az a Simon István, akinek a nevéhez kötődik (többek között) a Száguldó cirkusz című könyvsorozat.

"Karrierjét a Lotusnál kezdte, majd 1988-ban átigazolt a McLarenhez, ahol háromszoros világbajnok lett az első négy évben. 1994-ben a Williamshez csatlakozott, ami bizonyosan előrevetített további győzelmeket és világbajnoki címeket, de a szezon harmadik futamán, a San Marino-i nagydíjon Imolában, a Tamburello-kanyarban végzetes baleset történt.

A vigasztalhatatlanság világszerte érezhető volt a halálos ütközés után, amely komoly változásokat eredményezett a versenyautók és a -pályák biztonságosságában" - olvasható a kiadó oldalán.

Ayrton Senna képességei és eredményei vitathatatlanok, karrierje pedig megannyi pilóta számára volt inspiráló. Például Lewis Hamilton is példaképének tartja, és elmondása szerint Senna versenyzési stílusa már a kezdetektől fogva elbűvölte és közelebb hozta számára a sportot.

A kötet korosztálytól függetlenül mindenkinek ajánlott, aki az autósport szerelmese. Jelenleg 15% kedvezménnyel lehet megvásárolni online, az Álomgyár Kiadó hivatalos weboldalán, ide kattintva.

Média

Utoljára frissítve: péntek, 27 szeptember 2019 15:15
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna