Nyomtatás
Ezentúl ő segíti Miklós Edit munkáját. Ezentúl ő segíti Miklós Edit munkáját. Fotó: Facebook (Miklós Edit)

Az olimpiai bajnok Lindsey Vonn egykori edzője segíti Miklós Editet Kiemelt

Értékelés:
(1 szavazat)

A lesiklásban olimpiai hetedik Miklós Edit új edzője a svájci Stefan Abplanalp lett.

A 28 éves csíkszeredai születésű versenyző a 2016/17-es szezonnak már az új szakemberrel vág neki, a cél pedig az, hogy a világkupa-sorozatban dobogós helyezéseket szerezzen, a jövő évi St. Moritz-i világbajnokságon és a 2018-as pjongcsangi téli olimpián pedig pályafutása legjobb eredményét érje el.

"A szövetség számára nyilvánvaló, hogy Miklós Editnek egy különösen tapasztalt és motivált edzőre van szüksége, aki velünk együtt szeretne sporttörténelmet írni, segítségével Edit elérheti álmait, számtalan dobogós helyezést és az aranyérmet is" - idézte a közlemény Kaszó Klárát, az MSíSZ ügyvezető elnökét, aki hozzátette: a szövetség további erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a síző felkészülésének körülményeit ideális szintre emelje.

Stefan Abplanalp az előző szezonban a svájci női csapatnál dolgozott, korábban pedig többek között az olimpiai és világbajnok amerikai Lindsey Vonn, valamint Julia Mancuso felkészülését is irányította.

Miklós Edit az elmúlt szezon elején vált meg korábbi edzőjétől, az osztrák Walter Hubmanntól, s szinte a teljes idényben egyedül készült és versenyzett. A magyar síző - aki lesiklásban a 14. helyen végzett a vk-sorozatban - néhány hét múlva kezdi meg a közös munkát új edzőjével.

Utoljára frissítve: kedd, 12 április 2016 11:15