Nyomtatás

Szabó Ágnes 140 kilogrammos teljesítménnyel világbajnok lett!

Értékelés:
(0 szavazat)

Szabó Ágnes aranyérmet szerzett a dél-afrikai Potchefstroomban megrendezett fekvenyomó világbajnokságon. Az Orosházi Toldi SE versenyzője 140 kilogrammos teljesítménnyel győzött a nehézsúlyúak között. Szabónak ez az első felnőtt világbajnoki címe fekvenyomásban.

„Szabó Ágnes vb-aranya a Világjátékok szempontjából is értékes. A jövő évi nem olimpiai sportágak seregszemléjére ugyanis neki van esélye kijutni, ezzel a sikerrel alaposan felhívta magára a figyelmet. A sportágban ebben a súlycsoportban korábban még sohasem volt magyar világbajnok” – összegzett Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke.

A Világjátékokra Szabó a novemberi erőemelő világbajnokságon kvalifikálhatja magát. Az a vb-t Orlandóban rendezik meg, a 2017-es játékoknak pedig a lengyelországi Wrocław adott otthont.

A potchefstroomi vb-n Szabó mögött az ezüstérmet az ukrán Tatiana Bilousova szerezte meg 115 kilogrammal, a dobogó harmadik fokára pedig a brit Camille Holland állhatott fel, miután 107.5 kilóval zárta a versenyt.

Utoljára frissítve: szombat, 21 május 2016 16:05