Nyomtatás
Nasr példát venne a Manorról Fotó: Facebook (Sauber F1 Team)

Nasr példát venne a Manorról

Értékelés:
(1 szavazat)

A Sauber pilótája, Felipe Nasr szerint a Manor és Pascal Wehrlein pontszerzése egy tökéletes példa arra, hogyan kell fokozatosan emelni a megugrani kívánt lécet.

Az Osztrák Nagydíj előtt a Sauber és a Manor állt pontok nélkül a konstruktőri világbajnokságban - most viszont már csak a Saubernek nem sikerült idén pontot szereznie, ezzel pedig visszacsúsztak az utolsó, 11. helyre a csapatok versenyében.

"Mondjuk ki: ez egy olyan dolog, ami felnyitotta a szemünket" - nyilatkozta Nasr, amikor Wehrlein pontszerzéséről faggatták. "Ezek után egyértelmű, hogy szükségünk van a frissítésekre. Biztos vagyok abban, hogy a Manor versenyről-versenyre fejleszti az autóját, és épp itt az ideje, hogy mi is így tegyünk - és abban is biztos vagyok, hogy nem állunk messze a pontszerzéstől."

Nasr az Osztrák Nagydíjnak lágy gumikkal vágott neki - a brazil úgy gondolja, hogy a pontszerzése akkor úszott el, amikor a biztonsági autós fázis alatt, a 21. körben állt ki kereket cserélni. "A mi szempontunkból abszolút rosszkor jött be a biztonsági autó, ugyanis a lágy keverékkel legalább a 40 vagy a 45. körig kinn maradhattunk volna - akkor lettünk volna a legjobb helyzetben, ha ilyenkor jött volna be a mezőny elé.

A legtöbb pilóta kiállt a biztonsági autós szakasz alatt, így én is így tettem. Ha pedig ugyanúgy a lágy keverék mellett döntöttem volna, akkor sem tudtam volna a futam végéig kint maradni."

Utoljára frissítve: kedd, 05 július 2016 19:03
Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna