Nyomtatás
A szezon második felére stratégiát vált a Toro Rosso Fotó: Red Bull (Peter Fox/Getty Images)

A szezon második felére stratégiát vált a Toro Rosso

Értékelés:
(1 szavazat)

A Toro Rosso technikai igazgatója, James Key szerint a csapatnak jobban kellene kompenzálnia a gyengeségeit. A szakember arra utalt, hogy a Ferrari korábbi, egy éves motorjai lehetnek a problémáik forrásai.

Az olasz istálló a 2016-os szezon egyik legkeményebb versenyén van túl, miután a Német Nagydíjon a pilótáik már a Q1 és Q2 folyamán búcsúztak.

"Tudtuk, hogy Hockenheim nem fog annyira feküdni nekünk, mint a többi csapatnak - itt elsősorban a hosszú egyenesekre gondolok, amely az erőforrásoktól is függ" - kezdte Key. "Ezek a csapatok mind 2016-os specifikációkkal futnak. A különbségek az utóbbi versenyeken jobban megmutatkoztak, de most látszódtak igazán a differenciák.

Erre a versenyre egy új aerodinamikai frissítést vittünk, amely úgy tűnt, hogy rendben működik. Reméljük, hogy a következő futamokon többet tudunk majd kihozni belőlük."

Key reméli, hogy a további aerodinamikai frissítések segítenek majd a csapat előrelépésében. "A szünet előtt leülünk, és óvatosan kialakítunk egy tervet arra vonatkozóan, hogyan tudjuk majd a szezon második felét megragadni. Még mindig tervbe van véve néhány fejlesztés az idei autóra vonatkozóan.

Biztosnak kell lennünk abban, hogy pontosan milyen hibákat is vétettünk Hockenheimben, valamint jobb munkát kell végeznünk annak érdekében, hogy az autónk gyengeségeit kompenzáljuk."

A Toro Rosso a 2017-es szezonban már a Renault idei erőforrásait fogja használni.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna