Nyomtatás
"Sajnos megesik a versenysportban, hogy a csillagok állása nem a legkedvezőbb” Fotó: Facebook (Kis Viktória)

"Sajnos megesik a versenysportban, hogy a csillagok állása nem a legkedvezőbb” Kiemelt

Értékelés:
(1 szavazat)

Kis Viktória "Wicca" hazánk egyik legnépszerűbb női motorversenyzője, aki az elmúlt években kislányok ezreinek példaképévé vált sikereinek és vagányságának köszönhetően. Tavaly, a szezon elején készítettünk vele legutóbb interjút, amikor is rendkívül eltökélt volt és lelkesen mesélt a céljairól. Azonban a szezon folyamán történt valami, s bejelentették, hogy Wicca a 2016-os szezonban már nem fog többet rajthoz állni.

„Igen, sajnos a tavalyi szezonom nem úgy jött össze, mint ahogy terveztem, ám ez sajnos megesik a versenysportban, hogy a csillagok állása nem a legkedvezőbb” – kezdte a Sportime Magazinnak adott interjúját Wicca, aki a részleteket is elárulta nekünk. „Az egész lejtő ott kezdődött, hogy megszüntették a katari LARRS bajnokságot, ahol a téli szezonban versenyezhettem, edzhettem, nem mellesleg bajnoki címvédőként harcoltam a pontokért. A szövetségi elnököt, Nasser Khalifa al Attiyah-t leváltották, és az ő jóvoltából motorozhattak a losaili pályán a meghívásos versenyzők, rajtam kívül még hatan. Ezután sajnos kaptuk a köremailt, miszerint már nem tudnak bennünket vendégül látni. Nagy érvágás volt ez, hiszen nagy szerelmem volt nekem az a pálya, illetve az a versenysorozat. Így a versenyzésem mellett sajnos elmaradt a téli motorozás, felkészülés is, így öt hónap szünet után kerültem újra a sportom közelébe, ami rettentő nagy kihagyás volt. Jóllehet, másoknak is volt holtszezonjuk az EJC mezőnyében, csak nagy különbség köztünk, hogy amíg a többiek majdhogynem pelenkás koruk óta motoroznak, versenyeznek, nekem velük szemben van bő 10-15 év lemaradásom, ami a tapasztalatot illeti. Ennek fényében, én jól tudom magamról, hogy új környezetben, új motorral, több kilométer kell a pályán ahhoz, hogy flottul menjen minden és fel tudjam venni a többiekkel a kesztyűt. Ez a lehetőség sajnos nem adatott meg. Mindezek pszichésen borzasztóan rányomták a pecsétjét a versenyzésemre, és én ettől - tekintve, hogy maximalista vagyok - még inkább feszült lettem. Nem volt lehetőségem edzeni, felkészülni egy Európa Kupára, holott tudtam jól, ennél sokkal, de sokkal többre vagyok képes! A csapatom látta ezt az őrlődést, és közösen úgy döntöttünk, szüneteltessük az EJC-t, mert így sajnos nincs értelme. Mi tudtuk, és tudjuk, hogy ennél milliószor több van bennem, csak a lehetőség hiányzik, ám kívülállók ebbe nem láthatnak bele, így nem kockáztattunk több rossz szereplést. Sajnos ez így alakult, de nem adtam fel, nagyon keresem a módját, miként tudok visszakerülni a vérkeringésbe, úgy, ahogyan annak rendje, módja van!”

Wicca természetesen ezen időszak alatt sem tétlenkedett, hiszen a tavalyi év folyamán belevágott a mentorkodásba is, s azóta 220 Volt H-Moto Team fiatal tehetségeit terelgeti a helyes útra. „Az utánpótlás nevelés érdekes kérdés volt számomra eleinte. Az gondoltam, mit is adhatnék én a kis törpéinknek, hiszen nekem is annyi mindent kell még tanulnom. Ám amikor az első H-Moto Team edzőtáborban voltunk, és együtt motoroztunk a gyerekekkel a kispályán, sok-sok javítandó hibát láttam a kis pilótáinknál, így az etapok végén, ezeket meg is osztottam velük, és hallgattak a jó tanácsokra! Mikor láttam, hogy figyelnek arra, amit mondtok, és fejlődtek annak hatására, amit tőlem hallottak, hát az valami fantasztikus érzés volt! Pedig évekig foglalkoztam korábban gyerekekkel, csak egy másik sportágban, mégpedig lovagolni tanítottam a lurkókat. Ez valahogy mégis más volt. Lehet talán azért, mert mindannyian versenyeznek, így kicsit én is hozzájárulhatok a sikereikhez. Nagy szerelem lett nekem, hogy a kicsikkel foglalkozzak, ezért a csapatom jóvoltából járok is motoros edző képzésre, addig is, ahogy időm engedi, kimegyek velük a pályára, és segítek nekik” – mesélte magazinunknak mosolyogva Kis Viktória, aki egy humoros anekdotát is megosztott velünk. „Mindenkit próbáltam okos tanácsokkal ellátni, de legkisebb csapattársam, Kecskés Tomi kijelentette, hogy ő nem hisz nekem. Lány is vagyok, mit is akarok, majd azt ő tudja, neki az jó úgy, ahogy van. Nem hitte el nekem, hogy sok versenyt nyertem már, sőt, a fiúkat is lenyomtam. Aztán Noémi elmagyarázta neki, hogy ez bizony így igaz, és nem tesz magának rosszat, ha hallgat rám. Később megfogadta a tanácsom, és javult is az ideje. Édespofa, imádom!” – nevetett fel Wicca.

És hogy versenyzés tekintetében mit tartogat az idei év a csinos motorversenyzőnő számára? „Szponzor hiányában sajnos számomra csúszik a szezon, de bízom benne, hogy év közben mellém áll valaki, aki támogatja a versenyzésem, és folytathatom a kijelölt utam” – válaszolt Wicca, aki kiemelte: nem szeretne női kategóriában rajthoz állni, hiszen a férfi vetélytársak ellen szeret a leginkább harcolni – azonban azt sajnos egyelőre ő sem tudja, hogy mit tartogat számára versenyzés terén a jövő...

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna