Nyomtatás
Rosberg nem tér vissza a királykategóriába - inkább élvezi most már a királyi élet előnyeit. Rosberg nem tér vissza a királykategóriába - inkább élvezi most már a királyi élet előnyeit. Fotó: Mercedes

Rosberg cáfolja Wolff állításait Kiemelt

Értékelés:
(1 szavazat)

Nico Rosberg elutasította a Mercedes motorsport-igazgatójának, Toto Wolffnak azon állításait, miszerint a jövőben visszatérne a Forma-1-es rajtrácsra.

Rosberg sokkolta a világot, miután 2016-os világbajnoki címe megszerzése után nem sokkal bejelentette visszavonulását. A világbajnok egy nyilatkozatot is közzétett nem sokkal a bejelentése után, amelyben leírta: nagyon kemény éve volt és szeretne a jövőben több időt a feleségével és a lányával tölteni.

A Mercedesnél a megüresedett helyre végül Valtteri Bottas került, Rosberg pedig néha-néha feltűnik a paddock közelében - ekkor persze mindig hatalmas médiaérdeklődés kíséri.

Mindezek ellenére a Kanadai Nagydíjon Toto Wolff azt mondta egykori versenyzőjéről, hogy nem lepődne meg azon, ha visszatérne a királykategóriába - sőt, még a Ferrarinál is el tudja képzelni őt. "Azt hiszem azért döntött a visszavonulás mellett, mert túl sok volt neki" - nyilatkozta Wolff. "Nagyon stresszes éve volt, hiszen folyamatosan harcban volt a Forma-1 egyik legjobb versenyzőjével, és kimerültnek érezte magát - vagyis nekem így tűnt."

"De 31 éves, és ha nincs szerencséje, akkor még legalább 70 éve hátra van!" - tette hozzá az osztrák üzletember, aki kiemelte: nem lenne meglepve, ha egy év múlva Rosberg meggondolná magát és mondjuk a Ferrarihoz leszerződne.

Rosberg ezt azonban kizárta. "Nem, tényleg befejeztem a Forma-1-es pályafutásomat" - nyilatkozta a német Sport Bild-nek. "Boldog és elégedett vagyok a pályafutásommal, és büszke vagyok az elért sikereimre. Azonban ez már a múlt és új dolgokba fogok belevágni."

Rosberg hozzátette: Buttonhoz hasonlóan még csak egy futam erejéig sem hajlandó visszatérni a királykategóriába. Persze, azt is megkérdezték tőle, hogy gondolkodik-e azon, hogy egy másik szériában áll rajthoz, erre így felelt: "Ebben a pillanatban nem. Más kihívásokat keresek. De ki tudja? Talán egy nap."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna