Nyomtatás
Hamilton tiszta lappal indulna Fotó: Mercedes AMG Petronas / Wolfgang Wilhelm

Hamilton tiszta lappal indulna Kiemelt

Értékelés:
(1 szavazat)

Lewis Hamilton a hazai versenyére, a Brit Nagydíjra tiszta lapként tekint - nyilatkozta mindezt a brit klasszis azok után, hogy Sebastian Vettel tovább növelte előnyét a világbajnoki pontversenyben.

Vettel a hétvégét megelőzően még csak 14 ponttal vezetett Hamilton előtt, azonban Hamilton esélyeit rontotta a hétvége folyamán a nem tervezett váltócsere, így büntetés miatt a birt klasszis mindössze a nyolcadik helyről rajtolhatott.

Vettel az Osztrák Nagydíj végén végül a dobogó második fokára állhatott fel, míg Hamilton a negyedik lett, így a Ferrari pilótája további négy ponttal tudta növelni előnyét riválisával szemben.

A riporterek a helyszínen megjegyezték, hogy Hamilton mintha a bakui incidens óta nem lenne önmaga, erre így válaszolt: "Ez egy feltételezés, jól érzem magam annak ellenére, hogy ez egy nehéz helyzet volt - mi mást mondhatnék?"

Hamilton viszont már igyekszik arra koncentrálni, hogy a hazai futamára végre felvegye újra a ritmust. "Most van egy pár napom, de várom, hogy végre láthassam a hazai szurkolókat, és remélem, hogy semmilyen problémánk nem lesz Silverstone-ban" - tette hozzá a háromszoros világbajnok. "Remélhetőleg tiszta lapokkal indulhatunk majd."

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna