Nyomtatás

Ecclestone szerint nem a Renault fogja megoldani a McLaren problémáit Kiemelt

Értékelés:
(1 szavazat)

A Forma-1 korábbi elnöke, Bernie Ecclestone úgy véli, hogy a McLaren nem fog jobban boldogulni a Renault motorjaival, mint a Honda erőforrásaival - a brit milliárdos az ezzel kapcsolatos gondolatait azután osztotta meg a médiával, miután már a legnagyobb lapok is biztosra veszik azt, hogy a wokingiak jövőre már Renault motorokkal fognak rajthoz állni.

A McLaren már teljes mértékben készen áll arra, hogy a szezon végén megszüntesse az együttműködését a Hondával, miután három évig elég nyögvenyelősen ment a közös munka a japánokkal - ezen idő alatt a legjobb eredményük egy ötödik hely volt.

Az értesülések szerint a McLaren jövőre már Renault erőforrásokkal működne, míg a Toro Rosso Hondára váltana, ezzel pedig a japán gyártó továbbra is részese maradna a száguldó cirkusznak. Ha ez a forgatókönyv valósulna meg, akkor a wokingi alakulat továbbra is meg tudná tartani Fernando Alonsót, míg Carlos Sainz Jr. a Renault-hoz menne át Jolyon Palmer helyére, a spanyol ülését pedig Pierre Gasly venné át - erről részletesebben itt írtunk.

Habár Ecclestone úgy véli, hogy remek hír lenne az, ha a spanyol klasszis valóban maradna továbbra is a McLarennél, azonban úgy gondolja, hogy a csapat problémáit nem fogja 2018-ra megoldani egy új motor. "A Renault-val megkötötték a megállapodást, Alonso maradása pedig szuper hír" - idézte Ecclestone-t a Daily Mail. "Azonban nem értem, hogy a McLaren miért lenne sikeresebb és boldogabb a Renault-val, mint a Hondával."

"Nem a Honda hibája volt, hogy nem működött a dolog, hanem a McLarené! Minden napjuk a harcról szólt a helyett, hogy összefogtak és dolgoztak volna - szerintem ez hülyeség volt tőlük."

A McLaren jelenleg a kilencedik helyet foglalja el a konstruktőrök bajnokságában - eddig csak Azerbajdzsánban és a Hungaroringen sikerült pontot szerezniük.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna