Nyomtatás
Sirotkin lehet Kubica veszte Fotó: Facebook (Williams Martini Racing)

Sirotkin lehet Kubica veszte Kiemelt

Értékelés:
(0 szavazat)

A Williams és Robert Kubica körül szokatlanul nagy a csend, ugyanis még mindig nem tudni, hogy milyen pilótapárossal vág majd neki a következő szezonnak a brit alakulat. Egyes források tudni vélik, hogy Kubica már kiesett a kalapból, s Felipe Massa helyére a legesélyesebb jelölt nem más, mint Sergey Sirotkin.

A szezonzárót követő Abu-Dhabi teszten Robert Kubica és Sergey Sirotkin is lehetőséget kapott a tesztelésre és a bizonyításra.

A 33 éves Kubica idén több Forma-1-es teszten is teljesített, és nem titkolt célja az, hogy visszatérjen a királykategóriába, míg a 22 éves Sirotkin szorgalmasan dolgozik azon, hogy bemutatkozhasson az F1-ben - a Williams technikai részlegéért felelős Paddy Lowe egyébként "érdekes versenyzőként" írta le még a teszt előtt a fiatal oroszt.

Az Autosport információi szerint azonban Sirotkin jobban teljesített a Yas Marinán, és jelenleg ő a leginkább esélyes arra, hogy megszerezze Massa megüresedett ülését, s a tapasztalt lengyel ezzel együtt ki is esett a képből.

A GPUpdate.net újságírója érdeklődött a csapat szóvívőjénél, azonban közölték vele, hogy nem áll módjukban információval szolgálni a jövő évi pilótafelállásukkal kapcsolatban. Az oldal Sirotkin menedzserét, Gianpaolo Matteuccit is megkereste, aki a fenti információkat szimpla pletykának titulálta, azonban azt hangsúlyozta, hogy pártfogoltja esélyes az ülés megszerzésére.

Az Autosport értesülései szerint Sirotkin mellett döntő érv lehet a szponzorcsomag, hiszen az orosz SMP Racing vállalat 15 millió fonttal (5,3 milliárd forinttal) szállna be a büdzsébe.

Szeleczky Afrodite

"Egy adott napon, adott körülmények között azt gondolod, korlátaid vannak. Majd eléred a határt, és azt mondod: "oké, ez a határ". Majd hirtelen egy kicsit tovább lépsz. A gondolataid hatalmával, az eltökéltségeddel, az ösztönöddel és a tapasztalatoddal nagyon magasan tudsz repülni." - Ayrton Senna