Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Elsősorban magunkkal kell foglalkozni a tornán" Fotó: Facebook (Magyar Jégkorong)

"Elsősorban magunkkal kell foglalkozni a tornán" Kiemelt

A hétvégi, háromnapos megmérettetésen a legfontosabb cél az lesz, hogy a magyar jégkorong-válogatott új szövetségi kapitánya, Jarmo Tolvanen megismerje a játékosokat.

Szilassy Zoltán segédedző az M4 Sport Sportreggeli című műsorában kedden elmondta: a nyáron kinevezett finn szakember most feltérképezi a játékosokat, már csak azért is, mert a szeptemberi debütálásához képest most merőben más kerettel dolgozhat.

A Tüskecsarnokban sorra kerülő viadalon - amelyen a lengyelek, az olaszok és a japánok lesznek az ellenfelek - pályára lépnek az Európában szereplő légiósok és az osztrák ligában érdekelt hokisok is.

Szilassy - aki főállásban az Újpest vezetőedzője - hangsúlyozta: a skandináv edzővel korongcentrikusabb lesz a játék, mint ahogy Tolvanen elődjénél, a kanadai Rich Chernomazzal volt, ám az irányvonalak ugyanazok, részletekben lehet csak eltérés.

"Elsősorban magunkkal kell foglalkozni a tornán" - tette hozzá a segédedző. Kiemelte: az is változás a korábbiakhoz képest, hogy amíg Chernomaz óriási - gyakran 80 fős - kerettel dolgozott a válogatottnál, addig Tolvanen most 27 fővel készül, már csak azért is, mert elődjével szemben főállású kapitány, így napi szinten van rálátása a mezőnyre.

A válogatott védője, Stipsicz Bence elmondta, hogy az új kapitány az áprilisi, budapesti vb-re készíti fel a csapatot, és ott majd szeretnének minél előrébb végezni. Hozzátette: jó ellenfelek és kemény meccsek várnak rájuk, de ha minden edzői utasítást százszázalékig betartanak és szerencséjük is lesz, plusz a hazai közönség is erőt ad, akkor "nagy dolgok történhetnek".

A Roland Divatház Négy Nemzet-torna programja:

péntek:
Japán-Olaszország 15.30
Magyarország-Lengyelország 19.00

szombat:
Lengyelország-Japán 15.30
Magyarország-Olaszország 19.00

vasárnap:
Lengyelország-Olaszország 14.30
Magyarország-Japán 18.00