Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kimarad a szlovák élvonalból a DVTK jégkorongcsapata MTI Fotó: Kovács Tamás

Kimarad a szlovák élvonalból a DVTK jégkorongcsapata

A MOL Liga-győztes DVTK Jegesmedvék jégkorongcsapata nem indulhat a szlovák élvonalban a 2016/17-es idényben, mivel a helyi érdekelt klubok ezúttal nem támogatták a bővítést.

A miskolci klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Egri Gergely csapatmenedzser elmondta: a szlovák Extraliga képviselői szerda este döntöttek, és egyetlen szavazaton múlott az indulás.

Elmondta: korábban egy lengyel csapat is érdeklődött, ám az ő visszalépésük gyengíthette a DVTK esélyeit.

"Át kell gondolnunk, mit rontottunk el, mit tehettünk volna másként. Így is óriási eredmény, hogy ilyen rangos fórumon, egy igazi hokiországban rólunk szavaztak - mondta Egri Gergely. - Csalódottak vagyunk, jó pályázatunk volt szakmailag és gazdaságilag is."

Egri István klubvezető elárulta, szomorúak, és már készültek arra, hogy egy másik színvonalon is kipróbálhatják magukat.

"Komoly dolog, hogy idáig eljutottunk, ám sajnos nem bővítik most az Extraligát. Innentől teljes erővel a MOL Ligára koncentrálunk, amelyben akkor is indultunk volna, ha felvesznek a szlovák élvonalba" - tette hozzá Egri István.

Hangsúlyozta: az eddigi várakozó álláspontnak vége, olyan csapatot kell kialakítaniuk, amely a kitűzött célt, azaz a MOL Liga-címvédést elérheti.

A tárgyalásokat elkezdik a játékosokkal és az edzőjelöltekkel, és elképzelhető, hogy az oroszországi világbajnokságon járt Dudás Jesse távozik, még pedig Finnországba.

Média

Folyatás a MOL Ligában | DVTK TV

Az Extraligában szereplő klubok - a szakmai és gazdasági szempontból is rendkívül erős pályázat ellenére - leszavazták a DVTK Jegesmedvék csatlakozási kérelmét, így jövőre a MOL Liga bajnoki címének megvédése lesz a csapat legfontosabb feladata. A csapat vezetése sajtótájékoztatót tartott csütörtökön.

Közzétette: Diósgyőri VTK (DVTK) – 2016. május 19.