Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Második lett a magyar válogatott MTI Fotó: Kovács Tamás

Második lett a magyar válogatott Kiemelt

A magyar jégkorong-válogatott a második helyen végzett a Tüskecsarnokban zajló felkészülési tornán, mivel vasárnap 3-2-re kikapott a döntőben a dél-koreai csapattól.

A magyarok eddig remekül szerepeltek a dél-koreaiak ellen, a 13 korábbi mérkőzésen csak egyszer kaptak ki. Amióta azonban az ázsiai ország Pjongcsanggal elnyerte a 2018-as téli olimpia rendezési jogát, komoly sportágfejlesztési programot működtet, amelynek egyik eleme a honosítás. Ennek eredményeként Budapesten öt ilyen hokis lépett jégre.

Kicsit álmosan kezdtek a magyarok, a nagy iramot diktáló, gyakran letámadó vendégek már a 7. percben megszerezték a vezetést. Könczei Áron szerette volna kihozni a korongot a magyar kapu elől, ám Sin Hjung Jun elvette tőle, és Hetényi Zoltán lábai között a hálóba lőtt. Ahogy "ébredeztek" a hazaiak, úgy kerültek egyre többet Matthew Dalton kapuja elé. A 15. percben Csányi Karol váratlan kísérlettel egyenlített, Dalton nem tudta gyorsan zárni a lábait. Közvetlenül a szünet előtt a dél-koreaiak kapusa lábsérülést szenvedett, és a második harmadra már nem ő, hanem Park Szung Je jött ki.

A folytatásban sem sikerült mezőnyfölényt kiharcolni, ebben a periódusban a két csapat egymás hibáiból élt. Az iram azután lett nagyobb, hogy a 100. válogatott mérkőzésén szereplő Sofron István hatalmas lendülettel, szabályosan nekiütközött egy ellenfelének, és ettől felpörögtek a csapatok.

A záróharmad magyar emberelőnnyel és hatalmas Kóger Dániel helyzettel indult. Élénkebbé vált a játék, s amikor ismét emberelőnybe került a hazai válogatott, Sofron lövését védte bravúrral Park. Páros kiállítás után Nagy Krisztián hagyott ki egy szólót, majd a túloldalon Cso Min Ho nem hibázott, ellőtte a hosszú oldalt.

A hajrában lehozta kapusát a magyar csapat, majd Michael Owen Swift az üres kapuba lőtt. Maradt 51 másodperc, s bár a végén Terbócs István szépített, egyenlítésre már nem maradt idő.

A dél-koreai együttes fennállása során először verte meg a magyar csapatot alapjátékidőben.

 

Forrás: MTI