Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Váratlan fordulat a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatánál Fotó: Facebook (Fehérvár AV19)

Váratlan fordulat a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatánál

Az osztrák jégkorongligában (EBEL) szereplő Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának új edző után kell néznie, miután Tyler Dietrich vezetőedző távozik a csapattól.

A klub hétfőn, rövid közleményben arról számolt be, hogy a szakember "egy számára kihagyhatatlan ajánlat miatt" kérte a menedzsmenttől a megállapodás felbontását.

A kanadai Dietrich idén áprilisban, két évre írt alá az EBEL-ben érdekelt csapathoz, de már 2011 óta Székesfehérváron dolgozott, előbb az akadémia erőnléti edzője volt, majd a junior- és a MOL Ligában szereplő együttes vezetőedzője lett.

A Fehérvár AV19 hétfő délutáni tájékoztatása szerint a szakvezetőnek Kanadában ajánlottak állást, a szerződésében foglaltak lehetőséget adtak arra, hogy elfogadjon egy ilyen magas szintű felkérést, amelynek pontos részleteiről azonban csak a következő napokban beszélhet bővebben.

"Nem volt könnyű döntés. Az elmúlt öt évben nagyon sokat dolgoztam Székesfehérváron, nem is kerestem más lehetőséget, és az állásajánlatok 99 százalékát azonnal visszautasítottam volna, de egy kiemelkedő kanadai munka különleges számomra, és egy életre szóló lehetőség" - nyilatkozta Dietrich. Hozzátette: tudja, mennyi munka veszik kárba a menedzsment és a csapat részéről, azzal is tisztában van, mennyire nehéz helyzetbe kerül most a fehérvári csapat, de mint fogalmazott, "erre az ajánlatra egyszerűen nem mondhattam nemet".

Ocskay Gábor szakosztály-igazgató kifejtette: nagyon sajnálják, hogy így alakult a helyzet, de elismerte, hogy ez egy olyan lehetőség volt az edző számára, ameylet valóban nem lehetett kihagyni.