Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A férfiaknál Pétervári-Molnár, a nőknél Gadányi nyerte az evezősök rangsorolóját Fotó: Facebook / Magyar Evezős Szövetség - Hungarian Rowing Federation

A férfiaknál Pétervári-Molnár, a nőknél Gadányi nyerte az evezősök rangsorolóját Kiemelt

A férfiaknál Pétervári-Molnár Bendegúz, a nőknél Gadányi Zoltána nyerte az evezősök rangsorolóját a magyar válogatott keret meghívásos, törökországi edzőtáborában.

A férfiaknál a riói olimpikon Pétervári-Molnár a szövetség közösségi oldalának tájékoztatása alapján egyéni csúcsát beállítva magabiztosan előzte meg Szabó Mártont, a könnyűsúlyú mezőnyben nemzetközi szinten is meghatározónak számító Galambos Pétert, valamint Ács Kristófot.

A nőknél Gadányi szoros küzdelemben utasította maga mögé Horváth Kittit, Preil Vivient és Krémer Esztert. Utóbbi mezőnyből hiányzott a könnyűsúlyú magyar bajnok Polivka Dóra, aki deréksérüléssel bajlódik, és csak később tud bizonyítani, továbbá az egy évvel ezelőtti hazai válogatón normálsúlyban győztes Bertus Kitti, ő kisebb térdműtétje miatt el sem utazhatott az edzőtáborba.

Molnár Dezső szövetségi kapitány elmondta: a felkészülési tervben meghatározott minimum szintet tizenegy evezősnek sikerült teljesítenie a rangsorolón, amelyen ideális időjárási körülmények között, gyorsak voltak a versenyzők.

A január 25-től - egyhetes megszakítással - február 28-ig tartó törökországi edzőtáborban a meghívásos válogató első körében, a rangsorolón a normál- és könnyűsúlyúak egy mezőnyben indultak. A pénteken (ma) kezdődő második körben viszont a hagyományos beosztás szerinti viadalok kezdődnek Köycegizben: nemenként és súlycsoportonként egypárevezősben.

A küzdelem a március 21-i, hazai válogatóért zajlik, amelyen az edzőtáborba meghívottak közül már csak az elsők állhatnak rajthoz az adott versenyszámban. A szakemberek a törökországi edzőtáborban elért eredmények ismeretében állítanak majd össze további egységeket. Vasárnaptól így a csapattesztek kezdődnek kétpárevezősben, kormányos nélküli kettesben és négypárevezősben.

Az európai olimpiai pótkvalifikációs versenyt, valamint az Európa-bajnokságot április elején az olaszországi Varesében rendezik. A magyar evezősök még nem szereztek kvótát a tokiói olimpiára. A 2016-os, riói játékokon két egységet indíthattak - férfi egypárt és kettest -, mindkettő a pótkvalifikációs versenyen szerzett indulási jogot.