Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A MESZ elnöke lett a kétszeres világbajnok Pető Tibor Fotó: olimpia.hu

A MESZ elnöke lett a kétszeres világbajnok Pető Tibor Kiemelt

A Magyar Evezős Szövetség (MESZ) új elnöke a kétszeres világbajnok  Pető Tibor lett. Az elnökválasztás céljából hétfőre összehívott rendkívüli közgyűlés három évre, 2020 októberéig biztosította a bizalmáról.

"Most beszélnek a vb-siker után a sportágról, de tudjuk, hogy ez a csoda három napig tart" - utalt a sportvezető a Simon Béla, Juhász Adrián duó aranyérmére, amelyet - Kolláth Vandával kiegészülve - a kormányos kettesek vetélkedésében ért el szeptember végén a floridai Sarasota-Bradentonban. "Így volt ez 2001-ben, 2002-ben és 2005-ben is".

Pető Tibor hozzátette, elnökként fontosnak tartja a megfelelő versenyzői, majd edzői életpályamodell kialakítását, valamint azt, hogy az evezéssel - köszönhetően a hatékonyabbá váló szabadidős programoknak - a mostaninál több embert érjenek el. Hangsúlyozta, lobbierejét kihasználva igyekszik a sportág számára minél nagyobb anyagi forrást biztosítani.

A 36 éves Pető kétszeres világbajnok (2001, 2002), olimpiai ötödik helyezett (2000), jelenleg Vác alpolgármestereként dolgozik.

Az általános alelnök, Cseh Ottó bár felkerült a jelölő bizottság jelöltlistájára, napokkal a közgyűlés előtt visszalépett az elnöki jelöléstől. A jelöltlistára a szövetség szakmai alelnöke, a szintén világbajnok Varga Tamás mellé a közgyűlés elején Pető Tibor neve került fel. A közgyűlésen végül az ötvenkilenc szavazatból Pető harminchetet, Varga huszonkettőt kapott.

Pető Tibor előtt 2014 novemberétől Bényi Szabolcs volt a MESZ vezetője, de egy hónappal ezelőtt megsokasodott feladatai miatt mondott le posztjáról.

Utoljára frissítve: kedd, 19 december 2017 10:41