Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Douchev-Janics és Hajdu nyert a pénteki válogatón Fotó: Facebook (Douchev-Janics Natasa)

Douchev-Janics és Hajdu nyert a pénteki válogatón

Douchev-Janics Natasa a női kajakosoknál, míg a férfi kenusoknál Hajdu Jonatán nyerte a pénteki 200 méteres egyes versenyt a sportág első olimpiai válogatóján, Szegeden.

Mindkét versenyző esélyesként indult döntőjében.

Douchev-Janics szoros küzdelemben győzött, de végig uralta a futamot, és magabiztosan nyert. A második helyen a 21 éves, ifjúsági világbajnok Lucz Dóra végzett, így ebben a számban ők ketten utazhatnak majd a jövő hétvégi, duisburgi világkupára, amely a válogató második fordulója lesz számukra.

"Nagyon jól sikerült az eleje, erre nem számítottam, a végén pedig már éreztem, hogy meglesz, bár fogyott az erőm - mondta a 33 éves, háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa, aki hozzátette: - Le a kalappal a fiatalok előtt! De én azért még megpróbálom az utolsókat rúgni. Örülök, hogy utazhatok Duisburgba és harcolhatok az olimpiáért."

Az ugyancsak ifjúsági világbajnok Hajdu Jonatán rögtön a rajt után az élre állt, és végig vezetve lett első, bár majdnem meglepte őt a remekül hajrázó Nagy Péter, aki mindössze 18 századmásodperccel lemaradva lett második.

"Az erős szembeszél miatt mindannyian belassultunk a végén, így a célban nem is tudtam, hogy hányadik lettem" - árulta el a tavaly ősszel betegeskedő Hajdu, aki azt mondta: a 2015-ös formájától még messze van, de úgy érzi, jó úton jár.

Az olimpián nem szereplő női C-1 200 méteres számban is most rendezték az első kört - amely az Európa-bajnokságra válogat -, ebben a versenyben a győriek kenusa, Lakatos Zsanett ért elsőként a célba.

A szerdától péntekig rendezett válogatón a 12 olimpiai számból 10-ben bonyolították le az első fordulót, a négyesek majd a második versenyen szállnak vízre. A második kört részben a jövő hét végén, a duisburgi világkupán, részben június 10-12-én rendezik, ez utóbbi viadal után válik majd teljessé a riói csapat.

Utoljára frissítve: péntek, 13 május 2016 20:16