Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Klubot és edzőt váltott a kenus Vasbányai Henrik Fotó: Facebook (Magyar Kajak-Kenu Szövetség)

Klubot és edzőt váltott a kenus Vasbányai Henrik Kiemelt

Klubot és edzőt váltott a válogatott kenus, Vasbányai Henrik: a 26 éves, világbajnok sportoló már a Merkapt Mekler SE színeiben és korábbi párostársa, a négy éve már edzőként dolgozó Németh Szabolcs irányításával vágott neki az őszi felkészülésnek.

"Megújulásra, változásra volt szükségem, s ehhez olyan embert kerestem, akiben szintén ott van a változás lehetősége, az újító szándék - idézte a versenyzőt a magyar szövetség honlapja. - Szabolccsal korábban együtt versenyeztünk, barátok vagyunk, ennek ellenére bízom benne, hogy jól tudunk együtt dolgozni. Hogy mit vár el tőlem? Kemény munkát és olyan hozzáállást, amire lehet építeni."

Vasbányai Henrik 2013-ban világbajnok lett Mike Róberttel C-2 1000 méteren, majd a moszkvai és milánói vb-ezüstérem után tavaly Rióban, az olimpián nem sikerült dobogóra állnia. A két versenyző útja szétvált, Vasbányai idén egyesben szerepelt - nem sok sikerrel.

"Henrik edzésmunkájával eddig sem volt gond szerintem. Ellenben sokkal precízebben, profibb módon kell az edzésen kívüli életét élnie, mert valójában az is a felkészülése része" - fogalmazott az új tréner, Németh Szabolcs, aki új kenus csapatot hoz létre a Merkaptnál. Oda tart két fiatal tehetség, Moldován Milán és Koleszár Zoltán, és ott nevelkedik az idén ifjúsági maratoni világbajnoki címet szerző Fejes Dániel is.

"Ebben a csoportban Henrik lesz a rangidős, ami újdonság számára" - mondta az edző.

Vasbányai azt mondta, eddigi edzői, Oláh Tamás és Varga Zsolt megértették a döntését, és korrektül, szépen köszöntek el egymástól.