Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Szabó Gabriella újra edzőt váltott Kiemelt

Bő hét hónap után újra edzőt váltott a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó, Szabó Gabriella.

A 30 éves klasszis pénteken az M4 Sportnak számolt be arról, hogy Likér Péter helyett a jövőben - egyelőre az első válogatóig - fiatalkori edzője, Simon Miklós készíti fel.

"Az olimpia után új szemlélettel akartam nekikezdeni a négyéves ciklusnak, ezt Likér Péterrel kezdtük el, de ő az olimpiai ezüstérmes, rendkívül erős szlovák férfinégyes edzője is, akik ugyancsak ott akarnak lenni Tokióban, s nem tudtuk összeegyeztetni a közös munkát" - mondta Szabó, aki októberben, nem sokkal a játékok után szakított Tóth Lászlóval.

A kiváló kajakos megjegyezte, nem vár csodát új edzőjétől, csupán arra van szüksége, hogy "visszajöjjön a kedve, hogy újra szét akarja verni a világot." "A riói eredménnyel nagyon elégedett voltam, rázós négy év volt, elfáradtam, és nem is tudtam ezt kiheverni teljesen" - nyilatkozta Szabó, hozzátéve, hogy a legutóbbi két betegsége - ami miatt nem is versenyez a Szegeden zajló világkupán - ideje alatt volt is ideje átgondolni a dolgokat, s tudja, "fél gőzzel, fél szívvel nem lehet, csakis teljes erőbedobással lehet csinálni". Szabó Gabriella kijelentette, rendkívül várja már, hogy újra csapatban, Vad Ninettával és Kárász Annával együtt készülhessen.

Szabó Gabriella elmondta, a tervek szerint Fazekas-Zur Krisztinával indul majd 500 méter párosban a világbajnoki válogatón, ahol a céljuk természetesen a csapatba kerülés, ugyanakkor e mellett "szeretne jó időket kajakozni és magára találni." Fotó: mob.hu

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)