Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

30 éves a magyar bmx könyv! Kiemelt

A nyolcvanas években hazánkat is elérte a BMX láz. Melyik kisgyerek nem szeretett volna a BMX Banditák filmben látott szereplők helyébe lépni? Azonban voltak akik komolyabban vették a sportot, és a bringázást.

Ők adtak randevút egymásnak a hétvégén a Bikás parkban, a magyar "biblia" 30 éves megjelenésének apropóján.  

Rongyosra olvasott könyvek, és fényesre suvickolt egykori kedvencek. Az elmúlt három évtized meghatározó bmx-esei, kerékpárjai a klasszikus Bikás parki helyszínen. Egy facebook eseménynek indult, és nagyon komoly sztorivá nőtte ki magát elsősorban Zala Péter szervezésének köszönhetően (neki a bokatörés után jobbulást!) Az időjárás jobb nem is lehetett volna, így több turnusban érkeztek az érdeklődők, egykori sztárok, és újrakezdők.

A kiállításon, illetve szépségversenyen (én nem tudtam megszámolni) de 50 feletti bringa, korcsoport, gyártó szerint kategórizálva - nehéz dolga volt a választásban a szakértő zsűrinek, és komolyan is vették, többször visszamenve, hasonlítgatva a bringákat.

Gyakorlások, és bemutatók követték egymást, köztük a világbajnok Szilágyi Márton is bemutatta a tudását, de a többieken is látszott, rákészültek a trükkökre, és tudásuk ailg-alig kopott. 

A Bunny Hop verseny elmaradhatatlan kellék volt, ment a heccelés, a végén egy 70 cm feletti ugrás vitte el a prímet. Öröm volt látni, hogy családapák, kis pocakkal, leporolták (visszavásárolták?) a bmx-eket, és itt együtt emlékezgettek a régmúlt sztorijaira, trükkjeire. A megőrzött, vagy interneten újra beszerzett könyvet és az esemény plakátját a csapat tagjai dedikálták, szerintem nekik is meglepetés volt az óriási érdeklődés. 

Hazafelé két autóépítő cimborával haladtunk, természetesen kétkeréken... És igen. Előidéződtek a sok évnyi emlékek, projekt indul!

Fényképalbum

Utoljára frissítve: szerda, 25 április 2018 05:14