Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A magyar bajnoki cím a tét a vasárnapi cyclocross-versenyen Fotó: Szász Norbert

A magyar bajnoki cím a tét a vasárnapi cyclocross-versenyen

Homokdombok és használaton kívüli csarnok teszik még izgalmasabbá a kerékpárosok január 8-ai cyclocross magyar bajnokságát. A férfi- és női mezőnyben rajthoz állnak a hazai legjobbak, akár címvédés is történhet. A szervezők látványos, a szakág minden idők egyik legnépesebb hazai országos bajnokságára számítanak az ILB Factory – CrossArena Cyclocross Magyar Bajnokság alkalmával.

A szakág vezetése 2016-ban tíz versenyből álló sorozatot alapított, amelynek egyik állomása az országos bajnokság is. A vasárnapi versenyen várhatóan rajthoz áll a három címvédő: Búr Zsolt (férfi elit), a hegyikerékpáros olimpikon Benkó Barbara (női elit) és Dina Márton (U23).

A férfiak közt a 2016-17-es szezonban eddig Búr gyűjtötte a legtöbb győzelmet, de nagyon készül a bajnoki cím visszahódítására a négyszeres bajnok Buruczki Szilárd és Fejes Gábor, valamint – a hasonló karakterű pályán győztesPelikán János is. A nőknél Orosz Anita szorongathatja meg a hatszoros bajnok Benkót, de Kanti Dorottya is hozhat meglepetést. U23-ban szoros verseny várható: a Dina-testvérekMárton és Dániel – csatájába Borsos Benedek és az országúti menő Rózsa Balázs szólhat bele.

A szervező CoffeeRide SE a harmadik versenyét rendezi a két korábbi városligeti cyclocross-viadal után.

A pályát az egykori Nagyvásártelep csarnokában és körülötte, a Csepel-rakpart, és a Soroksári út között építik ki, melynek jellegét a sok homokos szakasz, valamint a fedett célegyenes adja. Ilyen méretű fedett rész cyclocross pályán még nem volt itthon, a 250 méter hosszú épület nagy része ki lesz használva. A különleges hangulat az elhagyatott csarnoknak lesz köszönhető, ami több extrémsport-rendezvénynek, drift-versenynek adott otthont korábban. A pályát a homokos szekciók nehezítik. Két nagyobb homokdomb lesz a nyomvonalban, az egyiket kétszer, a másikat egyszer kell megmászni; ezek karakterükben a legendás koksijde-i cyclocross világkupa-pályára hasonlítanak. Az utolsó futam az eliteké, előtte gyerekfutam is lesz rövidített, könnyített pályán, valamint az „amatőrök” is kipróbálhatják magukat a hobbifutam résztvevőjeként.

A szervezők elmondása alapján már most több nevezőjük van, mint bármelyik, közelmúltban rendezett ob-n, így az egyik legnépesebb cyclocross országos bajnokság várható vasárnap.

 

Forrás: MTI