Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Kontent-DKSI: benne van a bravúr!
 Kiemelt

A Kontent-DKSI csapatának története négy esztendeje Debrecenben kezdődött. Akkoriban még az utánpótláskorú versenyzők nevelése volt az elsődleges cél, de a fokozatos fejlődés eredménye képpen tavaly már kiemelt felnőtt csapat is alakult, amely a fiatalok számára perspektívát, magasabb szinten való versenyzési lehetőséget nyújt – írja a tourdehongrie.hu. A csapat nagyon fiatal, de mondják: már most „benne van a bravúr”…

A Tour de Hongrie induló csapatait bemutató sorozatunkban a debreceni együttessel folytatjuk, amely 2016-ban már a teljes idényben az elit felnőttek mezőnyében szerepelt, budapesti bázissal, természetesen megőrizve a debreceni hátteret. Mindez azért is előnyös, mivel a felnőtt, illetve az U23-as csapattagok többsége egyébként is a fővárosban folytatja tanulmányait.

Amint már említettük, fiatal csapatról van szó, vagyis egyelőre nincsenek évekre visszamenően elért nagy sikerek, de a Kontent-DKSI versenyzői már bizonyították, hogy sokra lehetnek képesek: Peák Barnabás például az idén győzelmet aratott a Belgrád-Banja Luka UCI 1.2-es kategóriájú viadalon, amelyen a klub másik kerekese, Szöllősi Ferenc a tizenötödik helyen végzett. A Bihari Körversenyen (UCI 2.2) Peák Barnabás a harmadik szakasz időfutamán a második helyen végzett, összetettben pedig az előkelő tizenkettedik helyen zárt.

A klubnál az edzői teendőket Árvai Attila, korábbi sokszoros bajnok látja el, sportolói Pinarello Gan S kerékpárokon, Campagnolo Chorus 11s felszereltséggel és Campagnolo Bora One kerekekkel róják a kilométereket. Főszponzoruk a debreceni székhelyű Kontent Kft., a cég tulajdonosa, Kovács Béla támogatásával tudnak készülni az esztendő kihívásaira. Az utánpótlást a fiatalokból álló debreceni csapat biztosítja, az egyesület elnöke, Nagy Zoltán irányításával.

S hogy hogyan várja a Kontent-DKSI a Magyar Körversenyt?

„A Tour de Hongrie versenyén Peák Barnabás és Szöllősi Ferenc lesz a két kiemelt versenyzőnk, a csapat további tagjai – Barac Antonio, Hajdu Barna, Szentpéteri András, és Szarka Gergely – őket segítik majd. Az évet kéthetes szicíliai edzőtáborral kezdtük majd kisebb megszakításokkal ismét egy kéthetes blokkban edzőtáborral egybekötött versenysorozaton vettünk részt Horvátországban. Az elmúlt hónapokban szinte minden hétvégén rajthoz álltunk itthoni és külföldi versenyeken.

A Magyar Körversenyen nehéz küzdelemre számítunk, fiatal versenyzőinktől mégis jó szereplést remélünk. Céljaink között szerepel egy szakaszgyőzelem megszerzése, és bízunk benne, hogy egyéniben sikerül valamelyik kerekesünknek beverekednie magát az első tíz közé, valamint elhozhatjuk a legjobb magyarnak járó címet…”

A legnagyobb magyar kerékpárverseny, a Tour de Hongrie június 27-én Szombathelyen prológgal rajtol, a nemzetközi mezőny hat versenynap alatt, tíz megyét érintve 750 kilométert tesz meg a budapesti befutóig. Ebben az évben 20 csapat kap meghívót, így várhatóan 20–25 ország 120 kerekese áll rajthoz a Magyar Körversenyen.

Utoljára frissítve: csütörtök, 15 június 2017 14:47
Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)