Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Tizenkét ország versenyzői vesznek részt a V4 kerékpárversenyen Fotó: Facebook (V4 Kerékpárverseny)

Tizenkét ország versenyzői vesznek részt a V4 kerékpárversenyen

A V4 kerékpárverseny magyar szakaszán az előzetes nevezések alapján minden eddiginél nagyobb mezőny gyűlhet össze, hiszen 12 nemzet mintegy 160 kerekese állhat rajthoz április 22-én.

A verseny honlapja szerint az ötödik alkalommal sorra kerülő viadalon Budapestről, a Westend City Center főbejáratától rajtol a mezőny. A 176,3 kilométeres táv során a versenyzők érintik többek között Budakeszit, Telkit, Zsámbékot, Bicskét, Zircet és Cseszneket, mielőtt - a tavalyihoz hasonlóan - a Pannonhalmi Bencés Főapátság előtt célba érkeznek a helyenként 15 százalékos emelkedő után. A honlap beszámolója szerint ekkora mezőny még nem tekert együtt kiemelt kategóriás, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) versenynaptárában szereplő versenyen Magyarországon.

A viadal másnap Szlovákiában folytatódik, míg a cseh, valamint a záró lengyel versenyre az eddigiektől eltérően ősszel, szeptember 16-án és 17-én kerül sor.

A lengyel kezdeményezésre 2013-ban elindított V4 kerékpárverseny a sport népszerűsítésén túl szimbolizálja a négy ország közös érdekeinek fontosságát - olvasható a honlapon.

 

Forrás: MTI