Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A Győrnek sikerült, az FTC-nek nem Kiemelt

A Győri Audi ETO fantasztikus győzelemmel, az FTC Rail-Cargo fájdalmas vereséggel kezdte el szereplését szombaton a női kézilabda Bajnokok Ligájának második szakaszában, a középdöntő első felvonásában. A győriek a címvédőBuducnost Podgoricát múlták felül hazai pályán két góllal, a ferencvárosiak a sorozat egyetlen százszázalékos csapatának, az orosz Rosztovnak az otthonában kaptak ki ugyanilyen különbséggel.

Győrben a montenegróiak kezdtek jobban, két góllal vezettek, a hazaiak a 8. percben egyenlítettek és a 12.-ben vezettek első alkalommal. A 20. percben első alkalommal húzott el három góllal a hazai együttes (9-6), a félidőre kettő megmaradt az előnyből (13-11). A második játékrészben mindkét együttesnek feljavult a védekezése, alig esett gól, az emberhátrányos helyzetekből rendre a győriek jöttek ki jobban, és a 40. percben már 20-16-ra vezettek.

A hajrában a vendégek csökkentették a különbséget, de a hazaiak - a szurkolók fantasztikus támogatásának is köszönhetően - két gólt megőriztek az előnyükből, 22-20-ra nyertek. A siker értékét növeli, hogy a magyar bajnoki ezüstérmes két alapembere, a sérülés miatt hiányzó Görbicz Anita és Tomori Zsuzsanna nélkül lépett pályára. Tomori az egész szezonban nem játszhat, részben az ő pótlásukra érkezett kölcsönbe a szezon végéig a norvégok olimpiai-, világ- és Európa-bajnok válogatott játékosa, Ida Alstad.

Az FTC Rail-Cargo Oroszországban lépett pályára a Rosztov ellen, a hazaiak kapuját a világ egyik legjobbja, Katrin Lunde őrizte, aki évekig védett Győrben, ezért jól ismerte a ferencvárosiakat. A magyar bajnok álmosan kezdett, tíz perc alatt csak két gólt dobott, de a játéka az időkérés után sem javult, negyed óra elteltével már 8-4-re vezettek a hazaiak. Az első játékrész végére sikerült csökkenteni a különbséget (13-11).

A második felvonás derekáig jól tartotta magát Elek Gábor együttese, 15-14-re is felzárkózott, ezután azonban ismét négy góllal elhúztak a hazaiak, akik még emberhátrányból is betaláltak a kapuba. A ferencvárosiak nem adták fel, 19-18-ra felzárkóztak, de újabb bosszantó hibák miatt nem sikerült egyenlíteniük, a végén az oroszok 23-21-re győztek.