Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A ferencvárosi Lukács Viktória (k) örül egy gólnak, mellette Karina Szabirova (b) és Kira Truszova, az orosz Asztrahanocska játékosai. A ferencvárosi Lukács Viktória (k) örül egy gólnak, mellette Karina Szabirova (b) és Kira Truszova, az orosz Asztrahanocska játékosai. MTI Fotó: Kovács Tamás

A jó rajt ellenére nem bízza el magát a Ferencváros

A Ferencváros női kézilabdacsapatának szakvezetője, Elek Gábor szerint nem szabad túlértékelni együtteseBL-rajtját. Elek kitért arra is, hogy nem hiányzik neki az, hogy klubcsata mellett a magyar válogatottat is irányítsa.

A Ferencváros-Rail Cargo Hungária vezetőedzője erről szerdán az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, megnyugtatónak látja, hogy csapata az Asztrahanocska ellen 32-23-ra megnyert BL-mérkőzésen támadójátékban eredményes tudott lenni az új, háromirányítós rendszerrel, s ugyanakkor védekezésben jól sikerült megakadályozni a vendégek legjobb fegyverét, a lerohanásokat.

Hozzátette: a következő, Lipcse elleni mérkőzésen még fontosabb lesz együttesének a gyors visszarendeződés, mert a német egy rohanós csapat, s így a mérkőzést várhatóan a könnyű gólok száma fogja eldönteni.

A szakvezető szerint még nem kész a csapata, amelyre kettős terhelés vár - a bajnokság mellett a BL -, ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a zöld-fehérek a csarnokuk felújítása miatt ősszel egyetlen hazai mérkőzésüket sem játszhatják az igazi otthonukban.

A Ferencváros mestere szerint lehet még javítani együttese teljesítményén, mert ha az Asztrahanocska ellen a játékosai fegyelmezettebbek, nem indítanak kétszer feleslegesen, s jobban odafigyelnek a kipattanó labdák összeszedésére, akkor már az első félidőben eldönthették volna a mérkőzést. Elek Gábor kitért arra is, hogy a második játékrész elején 48 másodperc alatt kaptak két gólt, s javulniuk kell abban is, hogy a cserepadra pihentetés miatt leülő játékosok ugyanazon a szinten tudjanak visszaszállni a játékba, mint amilyenen a lecserélésük előtt voltak. Hozzátette: a "spanyol Pena gyorsan és könnyen fárad el, de nagyon jól tud visszaszánni, Szucsánszki Zita viszont ezzel szemben a világ végéig tud húzni, de leültetés után nagyon gyengén tud visszaszállni."

Elek Gábornak a bajnokságban az Érden elszenvedett vereség jobban fájt, mint a győri, a sorsolás alapján úgy látja, hogy legközelebb januárban tudják majd visszaelőzni a jelenleg előttük álló érdieket.

A tavasszal a magyar nemzeti együttest Ambros Martinnal közösen irányító szakvezetőnek bevallása szerint nem hiányzik, hogy párhuzamosan a válogatottnál is dolgozzon. Ugyanakkor nagyon félti az általa kedvelt spanyol szakembert, hogy fizikailag miként fogja bírni a Győr mellett a román válogatott irányítását.

Az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatottal kapcsolatban megjegyezte, a csapatnak várhatóan két kiváló átlövő, Tomori Zsuzsanna és Szöllősi-Zácsik Szandra nélkül kell kiutaznia.

"Nem termettek hirtelen olyan világsztárok, vagy fiatal ígéretek, akik egycsapásra megoldhatják a magyar válogatott sorskérdéseit" - jelentette ki Elek Gábor, aki azt kérte, hogy mindenki legyen türelmes Kim Rasmussennel, az új kapitánnyal.

 

Forrás: MTI