Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"Fontos lesz a lerohanás a Veszprém játékában" Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

"Fontos lesz a lerohanás a Veszprém játékában" Kiemelt

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának kapitánya, Nagy László úgy véli, hogy fontos elem lesz a játékukban a lerohanás.

Az átlövő az M1 aktuális csatornán kedd este elmondta, a kilencnapos felkészülés alatt sok futás és konditermi edzés szerepelt az új vezetőedző, Ljubomir Vranjes programjában.

"A labdás edzések is inkább a fizikai elemekre voltak kihegyezve, így a taktikai elemek a közeljövőre várnak" - közölte.

Nagy László elmondta, a bajnok és kupagyőztes, a Bajnokok Ligájában harmadik csapat hangulata jó volt a felkészülés során. Az idényre előre tekintve hozzátette, az új szakvezető sok futásos játékot vár el az együttestől.

"A lerohanások meghatározhatják a végeredményeket, ehhez jó védekezés és kapusteljesítmény kell" - fogalmazott. Kifejtette, a jó fizikális alapot megkapták az edzőtáborban, a taktikai elemek begyakorlása után mérkőzésről mérkőzésre kell felépíteniük a szezont.

"Törvényszerű, hogy tíz hónapot nem lehet csúcsformában kézilabdázni. A legfontosabb az, hogy egészségesek legyünk, és akkor remélhetőleg szép szezont tudunk majd zárni" - mondta Nagy László.

Hozzátette, a Veszprém az elmúlt időszakban törekedett rá, hogy minőségi, klasszis kézilabdázókat igazoljon, így posztonként akár több topjátékos is rendelkezésre áll.

"A mester nagyon rohanós, csere nélküli játékot igyekszik majd megvalósítani, a mérkőzések pedig megmutatják, alkalmasak leszünk-e erre" - hangsúlyozta Nagy, aki szerint a jégkorongból ismert sorcseréhez hasonló módon változtat majd az összeállításon Vranjes.

"Nagyon brusztolós tíz-tizenöt perc hat játékostól, minden, ami a csövön kifér, utána egy sorcserét követően ugyanazt a ritmust és játékszínvonalat szeretnénk produkálni" - fogalmazott.

Ennek kapcsán leszögezte, bár 36 évesen már nem tartozik a fiatalok közé, de szeret a pályán lenni. Ugyanakkor az eredményesség szempontjából fontosnak tartja a játékidő optimális elosztását.

Aron Pálmarsson kapcsán - aki az első edzés előtt üzentben jelezte az edzőnek, hogy nem vesz részt a tréningen, és hazautazik Izlandra - azt mondta, váratlanul érte a társakat a helyzet, de nélküle is meg kell tudni vívnia a mérkőzéseit az együttesnek. Hangsúlyozta, az irányítóként és átlövőként is bevethető Pálmarsson fontos játékos és húzóember volt, ám "egy fecske nem csinál nyarat, senki sem pótolhatatlan".