Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Veszprém már biztos induló a BL következő szezonjában. A Veszprém már biztos induló a BL következő szezonjában. Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

Két magyar csapat indulhat a BL-ben Kiemelt

A második helyre lépett előre Magyarország a férfi kézilabdacsapatok nemzetközi rangsorában, így 2017-ben két magyar csapat indulhat automatikusan a Bajnokok Ligája főtábláján.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának szerdai beszámolója szerint a rangsor első helyén álló Németországból szintén két induló lesz ott az elsőszámú európai kupasorozatban, míg az EHF Kupában mindkét ország 3-3 csapatot indíthat.

A legutóbbi szezonban a Veszprém a fináléig jutott a Bajnokok Ligájában, ennek is köszönhető, hogy a spanyolokat megelőzve a második helyre lépett előre Magyarország. A következő idényben a bakonyi együttes bajnokként automatikus résztvevője lesz a főtábla küzdelmeinek, míg a Szeged - amelyet a nyolcaddöntőben a német THW Kiel búcsúztatott az előző szezonban - főtáblás szabadkártyáért folyamodott az EHF-hez, erről pénteken születik döntés.

A nőknél változatlanul Dánia és Magyarország áll az első két helyen a rangsorban, így ez a két ország szintén két BL- és 3 EHF Kupa-indulóval számolhat 2017-ben. Az elmúlt idényben a Győr döntős volt a BL-ben, míg a Dunaújváros megnyerte az EHF Kupát.