Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Lökdösődő szurkoló miatt fizethet a Veszprém Fotó: Facebook (Veszprém Handball Team)

Lökdösődő szurkoló miatt fizethet a Veszprém

Pénzbírsággal büntette az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) az MVM Veszprém csapatát, miután a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján az egyik veszprémi szurkoló fellökte a játékvezetőt.

Az EHF honlapján csütörtökön megjelent fegyelmi döntés indoklása szerint a veszprémieknek azért kell befizetniük 13 ezer eurót (4 millió forint), mert nem tettek meg mindent, hogy garantálják a meccs összes résztvevőjének biztonságát és védelmét. Mint kiemelték, nem volt meg a minimális, egyméteres távolság az elektromos reklámtábla és a lelátó első sora között, az egyik drukkernek ezért volt lehetősége a mérkőzés hajrájában fellökni a játékvezetőt.

Az indoklásban hangsúlyozták: a klubok felelősséggel tartoznak szurkolóik viselkedéséért, és rendkívül rossz képet fest a sportágról, hogy a játékvezető testi épségét veszélyeztető incidens éppen a legrangosabb, a média és a nézők részéről is kiemelt figyelemmel kísért kontinentális sorozatban történt.

A klubnak hét nap áll rendelkezésére a fellebbezésre.

A Veszprém Handball Team Zrt. május 2-án közleményben tudatta, hogy a videofelvételek alapján eljárást és a jogszabályban meghatározott maximális idejű kitiltást kezdeményezett a drukker ellen, aki az incidenst okozta.

"Amint a rendőrség és a mérkőzés szervezője által vezetett eljárások véget érnek, az elkövető ellen a jogszabályban meghatározott maximális, négyéves kitiltás fog érvénybe lépni minden hazai, általunk szervezett sportrendezvényről" - állt a közleményben.

A rendőrség garázdaság miatt indított nyomozást a tapolcai illetőségű férfivel szemben.

Utoljára frissítve: csütörtök, 09 június 2016 20:17