Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Megszakadt a győri sikersorozat MTI Fotó: Ujvári Sándor

Megszakadt a győri sikersorozat Kiemelt

A Ferencváros története során 12. alkalommal nyerte meg a női kézilabda Magyar Kupát, miután a vasárnapi fináléban hétméteresekkel legyőzte a címvédő Győrt a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban.

A története 16. döntőjét játszó Győr - mely sorozatban 14. alkalommal volt érdekelt az aranycsatában - a DVSC, míg a Ferencváros a Dunaújváros legyőzésével jutott be a fináléba. Az ETO-nál Yvette Broch, az FTC-nél Zácsik Szandra nem léphetett pályára sérülés miatt.

A mérkőzést megelőzően a holland Nycke Grootot díjazták, aki a legjobb Magyarországon játszó külföldinek járó elismerést kapta meg a magyar szövetség (MKSZ) főtitkárától, Novák Andrástól.

A találkozó nagy iramban kezdődött, egyik csapat védekezése sem volt tökéletes, így sok gólt láthatott a közönség: hét perc után már 5-5-öt mutatott az eredményjelző. A ferencvárosi kapus, Bíró Blanka több nagy védést is bemutatott az első negyedórában, melynek végén így a fővárosiak vezettek három találattal (10-7).

Ambros Martin időkérése után egy gólra zárkózott a címvédő, az utolsó percek pedig a spanyol Nerea Pena és a norvég Nora Mörk lövőpárbajáról szóltak, aminek végén a szünetben eggyel vezetett a Ferencváros (16-15).

A második félidőben Bíró Blanka továbbra is kiválóan védett, elsősorban az ő bravúrjainak és Schatzl Nadine góljainak köszönhette a Ferencváros, hogy növelni tudta előnyét (22-19). A 49. percben Groot találata az egyenlítést jelentette a győriek számára (23-23), ám a tavaly még az ETO színeiben kupagyőztes Kovacsics Anikó hétmétereseivel továbbra is a fővárosiaknál maradt a vezetés.

Az utolsó öt perc egyenlő állásról kezdődött (26-26), és bár a Ferencváros fél perccel a találkozó vége előtt egygólos előnyben támadhatott a győzelemért, a győriek Eduarda Amorim utolsó másodperces góljával egyenlítettek, így büntetőkkel dőlt el a kupa sorsa. A hétméteres párbajt Amorim hibája döntötte el, rajta kívül ugyanis mindenki betalált.

A kecskeméti négyes döntő legjobb játékosának a Ferencváros csapatkapitányát, Szucsánszki Zitát választották.

"Nagyon feszültek voltak a játékosok a végén, emiatt egyenlített a Győr az utolsó másodpercben, de helyre tudtuk hozni. Nagy hőstett és fegyvertény a Magyar Kupa elhódítása. Az döntött, hogy a kapusteljesítmény a mi javunkra billent" - értékelt Elek Gábor, az FTC vezetőedzője, aki szerint most arra kell figyelniük, nehogy "túlünnepeljék" magukat.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, az elejétől küzdenünk kellett, hogy utolérjük a Fradit. A vezetést nem tudtuk átvenni, a hajrában pedig ismét csak futottunk az eredmény után. Meggyőződésem, hogy ez a meccs és vereség, illetve ennek tapasztalatai csak erősebbé tesznek minket" - mondta Ambros Martin, a győriek spanyol trénere.