Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Megvédte címét a házigazda francia válogatott Fotó: Facebook (France Handball 2017)

Megvédte címét a házigazda francia válogatott

A házigazda francia válogatott 33-26-ra legyőzte a norvég csapatot a 25. férfi kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjében Párizsban, ezzel megvédte címét.

Remekül kezdte története első vb-fináléját a norvég együttes a hetedik döntőjét játszó francia csapattal szemben, és a 15. percben már három góllal vezetett (7-10). A skandinávok - akik a keddi negyeddöntőben a magyarokat búcsúztatták - rendkívül tudatosan védekeztek, hatékonyan támadtak, a kapuban pedig Torbjörn Bergerud mutatott be bravúros védéseket. A játék kimondottan gyors tempója ellenére nem volt sok hiba.

A házigazdák tartották a lépést ellenfelükkel, az első félidő végén a korábbinál is gyorsabban kézilabdáztak, a norvégok nem tudták útját állni az ellentámadásaiknak, ennek köszönhetően felzárkóztak, sőt egyenlítésüket követően a szünet előtti utolsó másodpercben a vezetést is átvették (18-17).

Lendületes játékukkal a második felvonás elején négy góllal megléptek a franciák (22-18), majd ellenfelük időkérése sem zökkentette ki őket a ritmusukból. A folytatásban is tetszetősen, magabiztosan játszottak, és végül hét góllal nyertek.

A mezőny legeredményesebb játékosa a franciák legendás irányítója, Nikola Karabatic volt hat góllal. A csapattársai közül Kentin Mahe, Michael Giugou és Valentin Porte, illetve a másik oldalon Kent Robin Tonnesen egyformán ötször volt eredményes.

Ez a tizedik alkalom, amikor az aranyérmes válogatott minden mérkőzését megnyerte a vb-n, ráadásul ez a franciáknak a 2001-es - ugyancsak hazai rendezésű - torna után másodszor sikerült.

A franciáknak három bronz- és egy ezüstérem mellett ez a hatodik világbajnoki címük.

 

Forrás: MTI