Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Túl sokat hibáztunk, és én is elkövettem néhányat"

Az Európa-bajnok német férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Dagur Sigurdsson magát hibáztatja azért, mert csapata vasárnap búcsúzott a franciaországi világbajnokságtól.

"Minden mérkőzésen előfordulnak hibák. Az utolsó kényes szituációban időt akartam kérni, hogy elmondjam a védőjátékosainknak a taktikát, de arra gondoltam, ezzel a katariaknak is lehetőséget adok, hogy cseréljenek védekezésben, ezért haboztam" - nyilatkozta az izlandi edző az előző világbajnokságon ezüstérmes Katartól elszenvedett 21-20-as vereség után.

"Túl sokat hibáztunk, és én is elkövettem néhányat. Az egész meccsen vezettünk, a második félidő közepén már négy góllal is, szóval a kiesés nagyon nagy csalódás számunkra. A végén volt esélyünk gólt szerezni, de hibáztunk" - tette hozzá Dagur Sigurdsson, aki a torna eredményétől függetlenül távozik posztjáról és Japán válogatottjának irányítását veszi át.

Kollégája, Valero Rivera úgy fogalmazott, "nagyon boldog vagyok, ez egy nagy nap a katari sport számára".

A hazája, Spanyolország csapatát négy évvel ezelőtt világbajnoki címig vezető szövetségi kapitány hozzátette, ismét sikerült megmutatniuk, hogy a katari válogatott játékosai igazi csapatot alkotnak és tiszteletet érdemelnek. "Kiváló mérkőzést játszottunk, a szünetben hátrányban voltunk, de a második félidőben a legjobb tudásunk szerint kézilabdáztunk, végül ezért sikerült nyernünk. Keményen dolgoztunk, és ez a győzelem sokat jelent számunkra" - nyilatkozta Rivera.

A katariak kedden 20.45-től a szlovénokkal játszanak a negyeddöntőben, Párizsban. A magyar csapat ellenfele Norvégia lesz ugyancsak kedden, 17 órától Albertville-ben.

 

Forrás: MTI