Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A Hősök terén lesz az idei kosárlabda-ünnep Fotó: Facebook (Kosárlabdázás Napja 2017)

A Hősök terén lesz az idei kosárlabda-ünnep Kiemelt

A Magyar Kosárlabdázás Napja szeptember 22-én és 23-án immár ötödik alkalommal kerül megrendezésre. A rendezvényen a sportág szerelmesei a magyar szövetség 75., valamint a streetball-fesztivál 25. születésnapját is ünneplik.

"A magyar kosárlabdázás múltja a sikerekről szól, és nagy örömünkre a jelene, valamint a jövője is biztató" - mondta Szalay Ferenc, a magyar szövetség elnöke az esemény keddi sajtótájékoztatóján. Az elnök kiemelte: a női és a férfi válogatott hosszú idő után ott lehetett az Európa-bajnokságon, vagyis - mint mondta - felnőtt szinten újból a kontinens legjobbjai közé tartozunk.

Szalay Ferenc emlékeztetett arra: hét éve elindult az a mennyiségi program, amelynek alapján már elmondható, hogy Magyarországon a labdarúgás után a kosárlabda utánpótlása a legnépesebb. A tömegesítés nagy részben köszönhető az utcai kosárlabdának (streetball), amely hivatalosan idén lett huszonöt éves Magyarországon. Az elnök hangsúlyozta: a streetballból "kinőtt" 3x3-as szakág már az olimpiai programba is bekerült, és nagy szó lenne, ha magyar csapat is ott lenne az ötkarikás premieren Tokióban.

Bodnár Péter főtitkár közölte, hogy az idén ötödik alkalommal sorra kerülő esemény az eddigiekkel ellentétben nem egy, hanem kétnapos lesz. A pénteki nap főként a sportág honi történelmének felidézéséről szól, akkor köszöntik a korábbi és jelenlegi kiválóságokat, valamint a megyei, illetve országos szintű vezetőket.

Az eseményen hivatalosan is bejelentik majd, hogy Magyarország csatlakozik a junior NBA-programhoz, amikor a világ legerősebb bajnokságának arculati jeleivel rendezik meg a programhoz kapcsolódó iskolák versenyét.

A magyarországi streetballt kezdetektől támogató Adidas Budapest Kft. képviseletében Császári Attila marketing igazgató felelevenítette: "huszonöt éve remegő gyomorral köteleztük el magunkat a streetball mellett, és nem hittük, hogy a negyedszázados jubileumot is megünnepelhetjük".

A névadó Nemzeti Közművek Zrt. marketing és kommunikációs igazgatója, Felkai György kiemelte: "a streetball azért is fontos, mert megszeretteti a sportot, azon belül a kosárlabdát. A fesztiválnak köszönhetően eljutunk a fiatalokhoz, a férfi válogatott közelmúltbeli sikerével pedig az élsport és a tömegsport közösen erősíti a sportágat".

A kétnapos eseményen lesz Harlem Wizards-show, a sztárfellépők között egy NBA-játékos, a programot pedig dobóverseny, valamint az integráció jegyében kerekesszékes- és old boys-torna színesíti.

A Hősök terén 22 pályán zajlanak majd a mérkőzések, a centerterületen közel 2500 fős lelátót építenek. Az eseményre a belépés ingyenes.