Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A New York Knicks megvált a legendától Kiemelt

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő New York Knicks sportigazgatója, Phil Jackson távozik posztjáról. A 71 éves legenda egyébként játékosként és edzőként rekordot jelentő 13 bajnoki aranygyűrűvel rendelkezik.

A klub szerdán számolt be arról, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak a 71 éves szakemberrel, aki három évet töltött ebben a pozícióban.

"New Yorknak mindig különleges helye lesz a szívemben, itt kezdődött az NBA-karrierem. Nagyon hálás vagyok azért, hogy visszatérhettem ide. Reméltem, hogy sikerül bajnoki címet hozni a Gardenbe, mélységesen csalódott vagyok, hogy nem voltunk erre képesek. Ezt megérdemlik a New York-i rajongók." - nyilatkozta Jackson, akit számos döntése miatt kritizált a sajtó, illetve a szurkolók is.

Az edzősködéstől 2011-ben visszavonult Jackson 1967 és 1978 között játékosként erősítette a Knicks csapatát, és részese volt az 1970-ben, illetve 1973-ban szerzett bajnoki címeknek. A New York-i egyesület 44 évvel ezelőtt ért fel utoljára az NBA csúcsára.