Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Képünk illusztráció. Képünk illusztráció.

"Tapasztalatot gyűjtünk, rutint szerzünk"

A női kosárlabda Euroligában - ahol a cseh USK Praha ellen kezdi meg szereplését csütörtökön - a CMB Cargo-UNI Győr meccseket nyerve akar tapasztalatot gyűjteni.

A klub szerdai sajtótájékoztatóján Fűzy András társadalmi elnök, illetve a csapat részéről Simon Zsófia beszélt a kupasorozattal kapcsolatos célokról, várakozásokról.

"Az első ellenfelünk játékerejéről mindent elmond, hogy az Euroliga tavalyi győztesét fogadjuk" - kezdte Fűzy András. "A csehek hosszú évek óta ott vannak az Euroliga elitjében, folyamatosan hat jó külföldi és hat cseh válogatott játékost szerepeltetnek. Idei céljuk is a Final Fourba kerülés, ennek megfelelően erős kerettel rajtolnak."

A sportvezető emlékeztetett, hogy a prágai csapat trénere Natalija Hejkova, a sportág egyik legnagyobb egyénisége. A 2003 és 2006 között Sopronban dolgozott szlovák tréner a Ruzomberokkal, a Szpartak Moszkvával és a Prahával is Euroligát nyert, rajta kívül más edző ilyen eredménysort nem tud felmutatni.

"A Magyar Kosárlabda Szövetség szabályozói miatt a mi csapataink eleve hátrányban indulnak a nemzetközi porondon" - fejtegette Fűzy András. "Itthon csak négy légióst lehet szerepeltetni, ebből az alapszakaszban egy meccsen három lehet a pályán, és egy húsz év alatti játékosnak húsz perc játéklehetőséget kell meccsenként biztosítani. Ez az intézkedés középtávon kamatozhat a magyar kosárlabdázás szintjén, de ezáltal most nem vagyunk versenyképesek az Euroligában."

Hozzátette: "Meggyőződésem, hogy ilyen körülmények között is fogunk meccseket nyerni az idei szezonban is. Tapasztalatot gyűjtünk, rutint szerzünk a nemzetközi porondon, elsősorban ebben látom a jelenlegi lehetőségeinket."

A játékosok közül a soproni kitérő után Győrbe visszatért Simon Zsófia beszélt a csütörtöki ellenfélről.

"Tavaly felkészülési mérkőzésen játszottam az USK Praha ellen" - mondta a 26 éves kosaras. "Nagy egyéniségek sora szerepel náluk, nekem különösen a spanyol Laia Palau megoldásai jelentettek élményt. A szurkolóknak érdemes lesz kilátogatni a csarnokba, mert sok klasszist láthatnak majd a pályán."

A CMB Cargo-UNI Győr - USK Praha mérkőzés 18 órakor kezdődik az Egyetemi Csarnokban.