Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Újra Budapesten a legendás Harlem Globetrotters Fotó: Facebook (The Original Harlem Globetrotters)

Újra Budapesten a legendás Harlem Globetrotters Kiemelt

A Harlem Globetrotters kosárlabdacsapata a jubileumi, kilencvenéves fennállásuk alkalmából ismét világkörüli turnéra indulnak, ennek köszönhetően pedig június 2.-án a magyar közönséget is lenyűgözik a Papp László Sportarénában.

Az eredetileg komoly kosárlabdacsapatként indult New York-i társulat a 30-as évek elején egy, az ellenfelükre mért, a legenda szerint 112-5-ös megsemmisítő vereség során állt neki bohóckodni, amelynek eredményeképp az idők folyamán - megkérdőjelezhetetlen játéktudásuk mellett - védjegyükké vált a komédia és a nézőket is aktívan bevonó show-műsor.

A Harlem Globetrotters az 1950-es évektől végleg a szórakoztatóiparra váltott a hagyományos sportról, gyakorlatilag a világ minden pontján fellépett már. A hivatásos játékosokból álló, feltűnően egyedi játékot játszó Harlem Globetrotters népszerűsége töretlen. Műsoruk ötvözi a cirkusz, a színház és a komédia eszközeit a sporttal. Fennállásuk óta a világ 118 országában több mint húszezerszer tartottak bemutatókat.

A Harlem Globetrotters csillaga ott virít a Hollywood Boulevardon, s tiszteletbeli tagjaik között található Bob Hope, Kareem Abdul-Jabbar, Whoopi Goldberg, Nelson Mandela és II. János Pál Pápa is.

Az együttes először 1988-ban játszott Magyarországon, legutóbb 2011-ben tartott Budapesten bemutatót.

 

Forrás: MTI

Utoljára frissítve: kedd, 09 február 2016 18:16