Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Világklasszisok az álomcsapatban Fotó: Facebook (NBA)

Világklasszisok az álomcsapatban

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) mostani szezonjának álomcsapatát olyan neves klasszisok alkotják, mint Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), James Harden (Houston Rockets), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) és Anthony Davis (New Orleans Pelicans).

Az NBA honlapjának beszámolója szerint Hardent mind a 100 voksolásra jogosult szakíró beválasztotta a legjobb ötösbe, az alapszakaszt tripla-dupla átlaggal - pontszámban, lepattanóban is gólpasszban is kétszámjegyű átlagteljesítménnyel - záró Westbrook, valamint James 99 voksot kapott, az elmúlt két szezonban a legjobb védőnek megválasztott Leonard pedig 96-ot. Anthony Davisnek elég volt 45 szavazat.

Harden karriercsúcsot jelentő 29,1 pontos átlaggal zárta az alapszakaszt, emellett gólpasszok tekintetében 11,2-es átlaggal végzett a liga élén.

A 14. NBA-szezonját taposó James karriercsúcsot jelentő átlagot ért el gólpasszok (8,7) és lepattanók (8,6) tekintetében. Az ohióiak sztárja pályafutása során 11. alkalommal került a legjobb ötösbe, ezzel beállította a legendás Karl Malone és Kobe Bryant rekordját.

Leonard pályafutása legeredményesebb alapszakaszát zárta 25,5 ponttal - 15 év elteltével első Spurs-játékosként lépte át a 25 pontos átlagot -, ráadásul a statisztikák alapján ő volt a leghatékonyabban védekező játékos a ligában.

Davis szintén karriercsúcsot jelentő 28 pontos átlaggal zárt, ráadásul klubrekordot állított fel 2099 pontjával.

Utoljára frissítve: péntek, 19 május 2017 11:43