Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kemény meccsek a különleges helyszínen Fotó: Facebook ( Magyar Ring Profi Ökölvívó Gála - Profibox Várpalotán)

Kemény meccsek a különleges helyszínen

Egy egészen különleges helyszínen kerül megrendezésre szombaton a Felix Promotion jóvoltából a Magyar Ring profi ökölvívó gála: a várpalotai Thury-vár udvarán Szellő Imre interkontinentális, Baranyi Richárd pedig az Európa-bajnoki címért lép a kötelek közé.

Rácz Félix, a Felix Promotion vezetője az MTI-nek pénteken elmondta, hogy a helyszín kiválasztásánál egy korábbi személyes élménye inspirálta.

"Egyszer jártam a várban, s akkor rögtön azt éreztem, hogy ide kell hozni egy gálát. Szerencsére nem volt nehéz dolgom, mert Talabér Márta polgármester asszony nagyon nyitott és készséges volt" - mondta a menedzser, aki szerint a helyszínnek köszönhetően némileg más összetételű lesz majd a közönség, mint más gálákon.

A jegyeladások jól haladnak, a VIP-belépők már elfogytak, már csak szimpla jegyeket lehet vásárolni - mondta.

Az esemény ugyanakkor nem csupán a helyszín miatt lesz különleges, hiszen két nemzetközi címmeccset rendeznek, s a cirkálósúlyú magyar bajnoki címért is rendeznek mérkőzést, utóbbit Darmos József és Tóth Tamás között.

Rácz Félix úgy véli, a Boksz Világszervezet (WBO) cirkálósúlyú interkontinentális övéért harcba szálló Szellő Imrének (13 győzelem, 0 vereség), illetve a WBO félnehézsúlyú Európa-bajnoki övéért megküzdő Baranyi Richárdnak (16 győzelem, 1 vereség) is nehéz dolga lesz szombaton. Előbbi a brazil Hamilton Venturával (15 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség), utóbbi pedig a grúz Giorgi Berosvilivel (27 győzelem, 2 döntetlen, 11 vereség) mérkőzik.

"Imre ellenfeléről nem árt tudni, hogy három vereségéből egyet az orosz olimpiai bajnok Rahim Csakijevtől, egyet pedig a kubai veretlen klasszistól, Yunier Dorticostól szenvedett el" - hangsúlyozta a menedzser, aki azt is elárulta, hogy Szellő címmérkőzéséhez a WBO-nál kellett pályázni, s az ellenfélre is ő tett - több névből álló - ajánlatot a szervezetnek, amelynek választása Venturára esett. "A WBO egy nagy szervezet, amelynél csak komoly versenyzők küzdhetnek címekért. Különböző kritériumoknak kell megfelelnie egy-egy öklözőnek. Venturának pedig meg van a respektje, komoly csatákon van túl" - mondta.

Baranyi esetében szinte az utolsó pillanatban, ezen a héten változott az ellenfél, ám a menedzser hangsúlyozta, a német színekben versenyző Yusuf Kanguel helyére beugró grúz öklözőt nem az utcáról rángatták be.

"Egy ilyen címmeccs szervezésénél tanácsos tartalékra gondolni, aki a mostanihoz hasonló esetben beugrik. Természetesen ez a versenyző sem lehet akárki, ráadásul jelen esetben elmondhatjuk, hogy erősebb az új rivális, mint az eddigi. A grúz jóval előrébb van a ranglistán" - mondta Rácz Félix. Közölte, eredetileg a grúz lett volna Baranyi ellenfele, ám az anyagiakban nem sikerült vele akkor megállapodni, viszont tartalékként ő lett jelölve.

A tartalék minden esetben ugyanúgy készül mint a meccsre jelöltek, s pénzt kap ezért - mondta el Rácz Félix.

A nehéz riválisok ellenére a Felix Promotion első embere bízik benne, hogy a magyar bokszolók győznek.

"Optimista vagyok, bízom abban, hogy ha nehezen is, de sikerül nyerniük" - jegyezte meg Rácz Félix.

A szombati gálát az M4 Sport 22.30-tól élőben közvetíti.