Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Magyar karate világbajnok készített filmet Amerikában Kiemelt

Hollywoodi nagyjátékfilmet készített a korábbi magyar válogatott karatés Nádas Tamás és felesége, Nádas Tímea. A közelmúltban elkészült Fierce Target (szó szerint ádáz célpontnak fordítható) egy gyors tempójú vérbeli akciófilmnek megfelelően tele van látványos bunyókkal, autós üldözésekkel, gyönyörű nőkkel és egzotikus helyszínekkel. A filmet Hollywoodban, Santa Monicán, Malibun, Los Angeles-ben és Mexikóban forgatták, és a produceri teendők mellett Nádas Tamás alakította az egyik főszereplőt, egy különleges ügynököt.

Nádas Tamás fiatalon hatszoros magyar bajnok volt, hat éven keresztül tagja a magyar válogatottnak. Különböző karate stílusokban egyaránt nyert világ- és Európa-bajnoki címet. Elmondása szerint annakidején azért vándorolt ki az Egyesült Államokba, hogy filmezéssel foglalkozzon. Időközben azonban rendőrnyomozó lett Albuquerque-ben, két esztendeje pedig egy jótékony gesztusának köszönhetően – amikor rendőrként hajléktalanoknak saját zsebből ételt vásárolt – bekerült az amerikai országos híradásokba (http://www.karate.hu/Hirek/Magyar-karates-jotekonysagatol-hangos-Amerika).

 

Filmes karrierjét is a karaténak köszönheti – vallja. Hollywoodba költözve ugyanis jelentkezett kaszkadőrnek egy filmhez, amelyben a kick-box világbajnok, Don „The Dragon” Wilson volt a főszereplő. Nádas Tamást az elsők között választották ki, majd, miután bemutatta karatés tudását, bekerült egy harcművész rövidfilmbe is, amelyet később vetítettek a monacói és a Cannes-i fesztiválokon.

 

Nem a Fierce Target egyébként az első film, amelynek producere Nádas Tamás. 2015-ben készült el a Busy Day, amelynek főszereplője Árpa Attila volt, és több nagynevű küzdősportoló is látható volt benne. Köztük volt Nádas Tamás jó barátja, a 90-es évek legendás magyar kick-box versenyzője, az ötszörös világ- és hétszeres Európa-bajnok Hugyetz Lajos, aki a Fierce Target verekedős jeleneteinek kidolgozásában segített.

 

A film elkészülte elsősorban a magyar házaspárnak köszönhető, de mellettük más magyar producerek is közreműködtek. A kaszkadőr koordinátor a tavaly a műfaj Oscar-díjára, a Taurus-díjra jelölt Hódi Zoltán volt. A filmet az olasz-francia Emilio Lavizzi rendezte. Egy kaliforniai mozihálózat máris bejelentkezett a vetítésre, de Európából is több helyről – Olaszországból, Franciaországból és Spanyolországból – érdeklődtek a film megvétele iránt.

Nádas Tamás szeretné, ha Magyarországon is látható lenne majd a produkció. Közölte: akár arra is hajlandó, hogy olcsón adja oda a forgalmazás jogát, csak hogy a magyar nézőkhöz is eljusson az alkotás.

A Fierce Targetről

A film egy autótolvajról szól, aki meggondolatlanul segít egy 12 éves lány megmentésében. A történet dióhéjban: a fiatal Mira Kaliforniában vakációzott, amikor véletlenül szemtanúja lett annak, ahogy Parker szenátor hidegvérrel megöli a feleségét. Mirát üldözni kezdik, aki menekülés közben beugrik egy tűzpiros Ferrariba, amelyet percekkel azelőtt lopott el Pietros, a kiégett kick-box bajnok. Mellesleg Pietros tudta nélkül a Ferrari csomagtartójában egy francia drogbáró 80 kilogramm kokainja rejtőzik. Ahogy Pietros és Mira két különböző világa kényszerűen találkozik, mindketten egycsapásra célpontjai lesznek Parker szenátornak és csapatának. Az üldözők, élükön Jake Stone és Iván, elindítják a hajtóvadászatot, hogy – a helyi média segítségét is igénybe véve – likvidálják a szökevényeket. És elkezdődnek a kalandok…

Média

Bányász Árpád

„Sporttal minden könnyebb” – (r π)