Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

"Még az én állam is leesett a szorító szélén"

Még edzője számításait is felülmúlta Szatmári Petra azzal, hogy ezüstérmet szerzett a szófiai női ökölvívó Európa-bajnokságon.

Az eseményen egyedüli magyarként érmet nyert bokszolót felkészítő szakember, Kovács Mária pénteken reggel az M4 Sport Sportreggeli című műsorában elmondta, tanítványának nyáron egészségügyi problémák miatt volt egy hosszabb kihagyása, ehhez képest jól összeszedte magát, s kiválóan bokszolt az Eb-n. A versenyzőként kétszeres világbajnok hozzátette: Szatmári szép jövő előtt áll, kitartásban és taktikában kell fejlődnie ahhoz, hogy még jobb eredményeket tudjon elérni.

A 2013-ban ifjúsági világbajnok Szatmári a műsorban kijelentette: még mindig hihetetlen számára, ugyanakkor hatalmas boldogság is, amit Szófiában átélhetett. Mint mondta az Eb alatt fantasztikus volt a hangulat a magyar válogatottnál, s bár a boksz egyéni sportág, úgy érezte, hogy a magyar versenyzők egymásért is küzdöttek a szorítóban.

"Nekem fontos, hogy egy csapat ott álljon mögöttem, s maximálisan érezzem a bizalmat. Nagyon ritka az a csapatszellem, ami minket jellemzett Szófiában" - jelentette ki a versenyző.

A 81 kilogrammos bokszoló a török Elif Güneri ellen elvesztett döntő kapcsán elárulta: mivel edzője, Kovács Mária májusig éppen ugyanebben a súlycsoportban versenyzett, így a finálés ellenfelét is jól ismerte, így tudták mit várhatnak tőle, ennek ellenére a mérkőzés elején szétesett volt és rosszul bokszolt. Kovács Mária hozzáfűzte: Szatmári egy "fejmosást" követően olyan harmadik menetet produkált, hogy még az ő álla is leesett a szorító szélén.

Szatmári Petra úgy érzi, eddig mindig inkább harcolt és szívből ment előre, s az önbizalom lehet az a plusz, ami még hiányzik ahhoz, hogy még sikeresebb legyen.

 

Forrás: MTI