Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

Négy győzelemmel menetelt az elődöntőig Molnár Réka

Remekül szerepelt a karatés szuperversenyen Molnár Réka, aki pályafutása eddigi legjobb szereplését tudhatja magáénak.

Az ötödik helyen végzett Molnár Réka a karate sportág legrangosabb szériája, a Karate1 Premier League versenysorozat idei első állomásán. A hétvégi Párizs Open gyakorlatilag világbajnoksággal ért fel, hiszen 78 ország több mint 1200 versenyzője lépett tatamira. Idéntől ráadásul mindenki még fokozottabban készül, miután tavaly eldőlt, hogy a karate történetében először ott lesz a 2020-as olimpián.

A nők 55 kg-os küzdelmében indult magyar versenyző négy győzelemmel egészen az elődöntőig jutott, ahol alulmaradt a skót Connell ellenében, majd a bronzmérkőzést sem sikerült megnyernie a kanadai Campbel-llel szemben. Az UTE sportolója már korábban is volt ötödik világversenyen és Premier League viadalon is, a Párizs Open rekordlétszáma és minősége miatt azonban a mostani helyezés pályafutásának legnagyobb sikere.

Jól szerepelt több másik magyar karatés is a francia fővárosban, és csak a hatalmas mezőny miatt nem értek el helyezést. Egyaránt három győzelem után esett ki férfi formagyakorlatban Nagy Botond, a nőknél Sterck Laura és a 75 kg-os férfiak küzdelmében Hárspataki Gábor.

A 67 kg világranglista-vezetőjeként érkezett Párizsba Tadissi Martial, akinek ezúttal nem jött ki a lépés, azonban bőven javíthat még az idén, márcsak azért is, mert a szokásos versenyek mellett tavalyi vb-ezüstérmének köszönhetően kvalifikálta magát a júliusi Világjátékokra is.