Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *

A Bajnokok Ligája döntőjén zárul a Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogram idei évada Kiemelt

A Foci a Barátságért Nemzetközi Gyermekprogram az idei évben is lehetőséget biztosít gyermekeknek, fiataloknak, edzőknek és újságíróknak a világ minden tájáról, hogy együtt sportoljanak és tanuljanak, és közösen képviseljék az alapvető emberi értékeket. Az UEFA Bajnokok Ligája hivatalos partnere, a Gazprom hetedik alkalommal indítja útjára a projektet, amelynek záróeseményét 2019. május 28 - június 2. között rendezik meg Madridban. A program - amelynek célja, hogy segítse a gyermek- és ifjúsági sportmozgalmak fejlődését és támogassa az egészséges, aktív életmódot - résztvevői élőben, a helyszínen tekinthetik meg a 2019-es UEFA Bajnokok Ligája döntőjét június 1-jén, a Wanda Metropolitano stadionban.

A program keretében számos eseménnyel készülnek a szervezők a világ minden táján, április 25-én a Nemzetközi Futball és Barátság Napján pedig az is kiderül, hogy mely országok képviselői vesznek majd részt a madridi versenyben. A résztvevők a program hivatalos szimbólumát, a kilenc alapvető emberi értéket (barátság, egyenlőség, sportszerűség, egészség, béke, elhivatottság, győzelem, tradíció és becsület) képviselő kék-zöld barátság karkötőt viselik, amelynek kék szála a békés égboltot, zöld szála pedig az alatta elterülő focipályát jelképezi.

„Életem egyik legnagyobb élménye volt részt venni a Foci a Barátságért programban! Nagyon jó érzés volt olyan különböző nemzetiségű gyerekekkel együtt játszani, akik hozzám hasonlóan szeretik a focit és a sportot. Közülük hárommal a mai napig tartom a kapcsolatot. Ők a Bahama-szigetekről, Suriname-ból és Feröer szigetekről jöttek,” – mondta Lobmayer Bendegúz, a SZE-FI LSE 13 éves labdarúgója, a Foci a Barátságért hatodik évadjának egyik magyar résztvevője.

„Az alapvető emberi értékek közvetítése mellett a Gazprom Foci a Barátságért programja egymás tiszteletére és a sport szeretetére ösztönzi a fiatalokat. A program keretein belül világszerte fiatal lányok és fiúk közösen járulhatnak hozzá a tömegsport kultúra fejlődéséhez,” - mondta Miquel Puig, a Barcelona Labdarúgó Akadémia tulajdonosa és vezérigazgatója.

A Foci a Barátságért Nemzetközi Ifjúsági Fórum mellett a program másik központi eseménye a Foci a Barátságért Világbajnokság döntője lesz, amelyet Madrid főterén rendeznek meg.