Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
"A belső védő olyan volt, mint egy orosz medve" MTI Fotó: Illyés Tibor

"A belső védő olyan volt, mint egy orosz medve" Kiemelt

Hétfőn este az oroszok elleni felkészülési mérkőzésen 3-0-ra kikapott a pénteken Andorrában világbajnoki selejtezőt játszó magyar labdarúgó-válogatott. A vereség ellenére mégis bizakodó a csapat szövetségi kapitánya, Bernd Storck.

Az első félidőben ugyan a magyaroknál volt többet a labda, de láthatóan csak azért, mert ez így tökéletesen megfelelt a vendégeknek, akik rendre már a hátul adogató hazai védőket is megzavarták. A magyar védelmet könnyedén hozták zavarba a letámadó oroszok, igaz, helyzetek számában ez sokáig nem mutatkozott meg. Az orosz csapat a 20. percben egy szép szóló végén - igaz, kellett Kádár elcsúszása is - megszerezte a vezetést, innentől pedig még magabiztosabban futballozott. A játékrész végén a válogatottban debütáló Eppel egy rendkívül szerencsétlen mozdulattal a saját kapujába fejelt, így kétgólos előnnyel térhettek pihenőre a vendégek.

A szünetben Bernd Storck hármat is cserélt, közülük Kleisz Márk most debütált a magyar válogatottban.

A játék képe nem sokat változott, a magyarok ugyan mentek előre, de komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A közönség első felhördülésére a 77. percig kellett várni, ekkor a csereként pályára lépő, szintén debütáns Balogh Norbert harciasságának köszönhetően szerzett kis híján gólt. A második játékrészben talán éppen a Palermo támadójának játékát lehetett leginkább pozitívan értékelni. Az oroszok a kitámadó magyarokat még a 89. percben büntették egy kontragóllal, beállítva ezzel a végeredményt.

"Minden elveszített mérkőzés fájdalmas, ez most különösen bosszantó, hiszen figyelmetlenségekből, a semmiből kaptuk a gólokat" - értékelt Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Hozzátette, próbáltak előre játszatni, tartani a labdát és helyzeteket kialakítani, de a már említett figyelmetlenségek kétgólos orosz vezetést eredményeztek a szünetre. "Ebből mindannyiunknak tanulnunk kell, ugyanakkor most a legfontosabb az volt, hogy a fiatal játékosaink egy kis rutint szerezzenek az Andorra elleni találkozó előtt. A végén túlságosan is kinyíltunk, ennek lett a harmadik gól az eredménye."

Storck megjegyezte, ez egy távlati csapat volt, ráadásul a klubokkal való korábbi megállapodás miatt nem is a legerősebb kerettel vágtak neki a felkészülésnek. Külön kiemelte a másodosztályból érkező Márkvárt Dávidot, aki egy ilyen erős ellenféllel szemben is remekül helyt állt.

"Nem volt egy könnyű meccs, hiszen egy rendkívül nehéz felkészülésből érkeztünk ide. Időre volt szükségünk, hogy felvegyük a játék ritmusát, de sikerült belejönnünk, és azt gondolom, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést" - nyilatkozott a találkozó után Sztanyiszlav Csercseszov, az oroszok szövetségi kapitánya.

 

"A belső védő olyan volt, mint egy orosz medve"

A nemzeti csapatban bemutatkozó Eppel Márton az ellenfél rendkívül kemény védekezését emelte ki.

"A belső védő olyan volt, mint egy orosz medve: ahol tudott, belém rúgott. Egy sárga lapot kapott, de kaphatott volna akár kettőt is. De ez van, nemzetközi szinten nagyon keményen játszanak. Örülök, hogy ezt megtapasztalhattam, remélem, hogy pénteken is fogok tudni játszani" - utalt a válogatott pénteki, andorrai világbajnoki selejtezőmérkőzésére Eppel. A csatár felidézte a második vendégtalálatot is, amelynél egy jobboldali szögletet követően a megcsúsztatott labda az ő fejéről pattant a magyar kapuba.

"Úgy éreztem, hogy előttem beleértek. Azt hittem, hogy ki fogják fejelni a labdát, nem számítottam rá, hogy eljut hozzám. Szerencsétlen szituáció volt, nem tudtam mit csinálni."

Eppel elmondta, jól érzi magát a nemzeti csapatnál, de még össze kell csiszolódnia a keretnek.

"Helyenként jól játszottunk, bár az eredmény nem ezt mutatja, de úgy érzem, voltak pozitívumok is" - tette hozzá a mérkőzés kapcsán, megemlítve, hogy négyen is be tudtak mutatkozni az együttesben.

A csereként beállva debütáló Balogh Norbert elmondta, nagyon várta már ezt a lehetőséget.

"Lelkileg nagy erőt ad, hogy számolnak velem, és úgy érzem, tudtam is bizonyítani. Nagyszerű élmény lett volna, ha gólt is szerzek, ám ez kis híján bár, de sajnos nem jött össze."

Sallai Roland kiemelte, úgy érzi, hellyel-közzel sikerült élnie a kínálkozó lehetőséggel.

"Jobban kell koncentrálnom az elkövetkező időszakban, bízom benne, hogy a következő mérkőzésen, amikor pályára lépek a válogatottban, lesz olyan helyzetem, amit gólra tudok váltani."

Lang Ádám az Andorra elleni összecsapás kapcsán hangsúlyozta, kulcsfontosságú lesz, hogy gyorsan járatják-e a labdát, illetve kihasználják-e az ebből adódó lehetőségeket.

"Nyomnunk kell, dominálni és a kapu elé szegezni őket. A labdavesztésekre viszont figyelnünk kell, mert bár nem olyan nagy játékerőt képviselő csapat, de ők is fociznak, és tudnak veszélyesek lenni, ha meglódulnak."