Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
A játékvezetői rendszer átalakítására szólította fel a Fradi az MLSZ-t Fotó: fradi.hu

A játékvezetői rendszer átalakítására szólította fel a Fradi az MLSZ-t

Az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál eljuttatta a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) számára a klub javaslatait a játékvezetői rendszer megreformálásával kapcsolatban. A teljes levelet hamarosan nyilvánosságra hozzák.

A Vági Mártonhoz, az MLSZ főtitkárához és Berzi Sándorhoz, az MLSZ játékvezetői bizottságának elnökéhez eljuttatott levélben az FTC azt javasolja, hogy "legyen nyilvános és transzparens a játékvezetői értékelés", továbbá "az MLSZ hozzon nyilvánosságra minden játékvezetői, ellenőri jelentést, beszámolót".

"Ha ehhez szervezetek, legyen az UEFA, előírásait szükséges módosítani, akkor tegyen arra javaslatot a szövetség akár elsőként. Az FTC azt is kéri, az MLSZ tegye lehetővé, hogy a játékvezetők a döntéseikről magyarázattal szolgáljanak a közvélemény számára" - olvasható a levélben.

A klub jelezte, 18 órakor a fradi.hu oldalon nyilvánosságra hozza a teljes levelet.

Orosz Pál novemberben "elfogadhatatlannak" értékelte Kassai Viktor tevékenységét a Vasas-Ferencváros (2-2) mérkőzésen, és közölte, írásban jelzik az MLSZ-nek, hogy szeretnének "leiratkozni" a játékvezetőről. Az MLSZ válaszul közölte, a kluboknak nem lehet szerepük a játékvezetők kiválasztásában.

A Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll az őszi idény folyamán többször élesen kritizálta a játékvezetőket, emiatt januárban kétmillió forintra megbüntette a fegyelmi testület, de a fellebbviteli bizottság kedden eljárási hibára hivatkozva új eljárást rendelt el.

 

Forrás: MTI