Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Elvesztették a pert, marad az új címer Fotó: Facebook (Újpest FC (hivatalos)

Elvesztették a pert, marad az új címer Kiemelt

Első fokon elveszítette az Újpest FC-vel szemben indított személyiségi jogi perét az Újpesti Torna Egylet (UTE), ebből adódóan a klub továbbra is használhatja az új címert.

Visontai Csongor, az Újpest FC ügyvédje elmondta, csütörtökön a fővárosi törvényszéken a bíró azt állapította meg, hogy a futballklub nem sértett személyiségi jogokat az új címerrel.

Sajtóértesülések szerint a beadott személyiségi jogi kereset nyomán a bíróság nem vizsgálhatta a címercseréről szóló ügyvezetői döntés társasági szerződésnek való megfelelőségét, csak azt, hogy a futballklub megsértette-e a UTE jó hírnevét.

Őze István, az UTE elnöke kijelentette, elutasítja azokat a kijelentéseket, miszerint az anyaegyesület és annak ügyvédei hibáztak volna a perben. Hozzátette, egyelőre még várják a bíróság hivatalos indoklását az ítéletről, annyit azonban megígérhet a szurkolóknak, hogy az utolsó pillanatig küzdeni fognak a címerért.

Könnyen elképzelhető, hogy az ügy ezzel lezárul, ugyanis az UTE sajtóhírek már kicsúszott abból a harmincnapos határidőből, amelyet a jogszabály a jogsértő határozat megtámadására biztosít, ugyanakkor Őze István hangsúlyozta, hogy ez sem dőlt még el.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit - Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben "jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját".

Duchatelet sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.