Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kassait nem érdekli a szurkolók kritikái Fotó: MTI

Kassait nem érdekli a szurkolók kritikái

Kassai Viktor szerint mind a szurkolók, mind a média részéről szubjektív a munkájának a megítélése. A játékvezető elárulta: meghallgatja és elfogadja a kritikát akkor, ha az a nemzeti, kontinentális és nemzetközi ellenőrző testületek, játékvezetői bizottságok értékeléséből származik.

A 41 éves magyar bíró csütörtökön, az M4Sport Sportreggeli című műsorában azt mondta, az életéhez hozzátartozik a kritika, a mérkőzések közben kialakult helyzetek egy részét többféleképpen is lehet értelmezni, de az ellenőrök minden találkozó után "kivesézik" munkájukat.

Kassai kedden este a 3-1-es hazai sikerrel zárult Manchester City-Barcelona Bajnokok Ligája csoportmérkőzést vezette, de az összecsapás után több szakértő és az angol sajtó is arról írt, hogy a magyar játékvezető sok hibát követett el.

A tesztelés fázisában lévő videobíróról Kassai azt mondta, a decemberben, Japánban sorra kerülő klubvilágbajnokságon - amelyen egyetlen európai bíróként ő is ott lesz - szintén kipróbálják majd az újítást.

"A technikának nincs hátránya, inkább meg kell találni azt a módszert, amellyel előnyösen és hatékonyan használható" - mondta a technológiai vívmányról a játékvezető, s hozzátette: a legfontosabb kérdés, hogy mikor alkalmazzák a videobírót, illetve hogy ki fogja alkalmazni.

A klub-vb-ről azt mondta, Ring Györggyel és Tóth Vencellel együtt egy olyan feladatot kaptak, amit eddig még nem, s mivel ők is készülnek a 2018-as oroszországi világbajnokságra, a felkészülés részeként kezelik ezt az eseményt.

 

Forrás: MTI