Bejelentkezés Regisztrálás

Belépés a Fiókodba

Felhasználói név *
Jelszó *
Adatok megjegyzése

Fiók létrehozása

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Név *
Felhasználói név *
Jelszó *
Jelszó újra *
Email *
Email újra *
Captcha *
Kecskemétre költözik az Újpest Fotó: Facebook (Újpest FC (hivatalos)

Kecskemétre költözik az Újpest

Az Újpest FC futballcsapata hazai mérkőzéseit a Szusza Ferenc Stadion felújítási munkálatainak befejezéséig novembertől Kecskeméten játssza.

"Mivel a Szusza Ferenc Stadion felújítási munkálatai még javában folynak, valamint az új Illovszky Rudolf Stadion építését is elkezdik novembertől, klubunknak új hazai pályát kellett keresnie". Végül a kecskeméti Széktói Stadionról vezettek sikerre a tárgyalások - olvasható a fővárosi lila-fehér klub honlapjának pénteki közleményében.

Az újpestiek továbbra sem tudják, mikor vehetik birtokba ismét saját létesítményüket, ezért a kecskemétiekkel kötött - és már aláírt - megállapodásuk határozatlan időre, a visszaköltözésükig szól. A klub - mint azt írta - ennek időpontjáról "a kivitelezőtől és a vagyonkezelő Nemzeti Sportközpontoktól sem kapott tájékoztatást".

Az Újpest FC honlapja megjegyzi, hogy bár sok olyan pálya van Budapesten és környékén, amelyen elvileg lehet NB I-es mérkőzéseket játszani, ez a valóságban nem így van. A REAC, a Csepel, a Soroksár, a BKV Előre, a BVSC, a Vác FC, a Tatabánya, az Eger és a Pápa stadionja is szóba került ideiglenes otthonként, de egyik sem felelt meg a követelményeknek. A kispesti Bozsik Stadiont novembertől a Vasas FC is használja, Felcsúton pedig a Videoton FC van "albérletben". Mezőkövesdről azt írták, hogy túlságosan távol helyezkedik el Budapesttől, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban pedig friss a gyepszőnyeg, ezért tartósan nem adja bérbe az MTK.

"Győrben a szerteágazó tulajdonviszonyok miatt körülményes és időigényes lenne a tárgyalás. A Gyirmót és a Kecskemét közül a lila-fehér színek és a közelebbi fekvés miatt utóbbit választottuk" - áll az újpestiek honlapján.

A Szusza Ferenc Stadionban a munkálatok április elején kezdődtek, de ez az Újpest hazai mérkőzéseinek megrendezését az előző idényben nem befolyásolta. A kivitelező május 2-án vette birtokba a létesítményt, s az akkori tervek szerint négy hónapig tartott volna a felújítás, szeptemberre készült volna el a stadion. A jelenlegi idényben a lila-fehérek eddig a Vasas otthonában, az Illovszky Rudolf Stadionban játszották hazai meccseiket.

Őze István, az UTE klubizgatója a múlt héten azt mondta, hogy az anyaegyesület nem illetékes a létesítmény felújításában, de úgy tudja, a munkálatok jövő csütörtökön fejeződnek be, ezt követően kezdődhet a műszaki átadás, majd az esetleges hibák felmérése, javítása, illetve a hiánypótlás, ami három hétig tarthat, de ez függ a javítandó munka nagyságától és az időjárástól. Szavai alapján az újpesti labdarúgócsapat legkorábban november 26-án a Mezőkövesd elleni bajnoki találkozón térhet vissza a Szusza Ferenc Stadionba, amelynek befogadóképessége a felújítás során 13 501-ről 12 670-re csökken, a vendégszektorban 2620 szurkoló fér el.

 

Forrás: MTI